Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Konferencija “Upravljanje znanjem u poljoprivredi”

Datum objave: 23. veljače 2016.

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na prvu poljoprivrednu konferenciju u organizaciji Regionalne razvojne agencije Međimurje REDEA d.o.o. pod nazivom:

Upravljanje znanjem u poljoprivredi

koja će se održati 3. ožujka 2016. godine s početkom u 9:00 sati u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje, Ulica Bana Josipa Jelačića 22 B, Čakovec. U sklopu konferencije održat će se nekoliko predavanja i prezentacija stručnih predavača te panel diskusija na kojoj će sudjelovati predstavnici poljoprivredno – prehrambenog sektora, s ciljem osiguravanja prijenosa znanja kao preduvjeta za unaprjeđenje proizvodnih procesa, a time i konkurentnosti dionika poljoprivredno – prehrambenog sektora Međimurske županije.
Ciljevi konferencije su:
• pružanje podrške poljoprivredno – prehrambenom sektoru kroz poboljšanu suradnju sa županijskim institucijama i službama;
• prijenos i primjena znanstvenih istraživanja u poljoprivrednoj proizvodnji;
• prijenos primjera dobrih praksi u poljoprivredno – prehrambenom sektoru iz ostalih zemalja članica Europske unije;
• podrška u promociji lokalno proizvedene hrane
Konferencija će se sastojati od dvije plenarne sesije. Tijekom prve sesije predstavnici relevantnih institucija i službi održat će predavanja u sklopu kojih će se predstaviti rezultati znanstvenih istraživanja u vinogradarsko – vinarskom sektoru, mogućnosti korištenja modernih komunikacijskih tehnologija u poslovanju, najznačajniji standardi kvalitete u proizvodnji hrane, zatim poslovni modeli koji otvaraju nove mogućnosti plasmana poljoprivredno – prehrambenih proizvoda te problematika poreznog sustava. Druga sesija započet će kratkom uvodnom prezentacijom o mogućnostima uspostave novog modela suradnje između znanstveno – istraživačkih institucija i samih proizvođača, nakon čega će uslijediti panel diskusija u kojoj će odabrani panelisti imati priliku iznijeti svoje viđenje stanja i aktualne problematike u poljoprivredno – prehrambenom sektoru uz predstavljanje vlastitih primjera dobre prakse kojima su uspjeli unaprijediti svoje poslovanje.
Konferencija je koncipirana na način da predstavlja mjesto susreta međimurskih poljoprivrednih proizvođača, prehrambeno prerađivačke industrije, predstavnika relevantnih državnih i lokalnih institucija te znanstvene zajednice u svrhu poboljšanja dijaloga ali promoviranja novih ideja, koncepata i prijedloga koji bi rezultirali konkurentnijom poljoprivredom temeljenoj na znanju.
Svoje sudjelovanje na konferenciji možete potvrditi putem ove poveznice: KONFERENCIJA. Konferencija je za sve sudionice/ke BESPLATNA.
O konferenciji možete pročitati i na našoj Facebook stranici: FACEBOOK
Partneri konferencije: Međimurska županija, Tehnološko inovacijski centar Međimurje, Savjetodavna služba i Gospodarska škola Čakovec
PROGRAM KONFERENCIJE:
8.30 – 9.00 Registracija sudionika
9.00 – 9.30 Uvod u konferenciju: moderatorica Jurka Topol, REDEA
Matija Posavec, župan Međimurske županije
Sandra Polanec Marinović, direktorica Regionalne razvojne agencije Međimurje
•predstavnik Ministarstva poljoprivrede
9.30 – 10.00 Kratki opskrbni lanci u funkciji povećanja prihoda na poljoprivrednim gospodarstvima (Valentina Hažić, voditeljica Odjela za ruralni razvoj u Regionalnoj razvojnoj agenciji Međimurje)
10.00 – 10.30 Razmjena znanja u poljoprivredi putem modernih komunikacijskih tehnologija (Goran Levačić, voditelj Odjela inkubacije i edukacije u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje)
10.30 – 10.45 Pauza za kavu, domaće sokove i grickalice od jabuke (sponzorstvo OPG Hažić)
10.45 – 11.15 Certifikacija i standardi u proizvodnji hrane (Andrija Lesar, upravitelj službe za sustave kvalitete u Bioinstitutu Čakovec)
11.15 – 11.45  Možemo li proizvesti voće i grožđe bez korištenja insekticida? (Milorad Šubić, rukovoditelj podružnice Poljoprivredne savjetodavne službe u Međimurskoj županiji)
11.45 – 12.15  Poljoprivrednici u poreznom sustavu (Helga Dujmović, voditeljica Službe za utvrđivanje poreza i doprinosa u PU Sjeverna Hrvatska)
12:15 – 12:30  Primjena bespilotnih letjelica u poljoprivredi (Tihomir Šašić, voditelj programa, poslovna rješenja s bespilotnim letjelicama)
12.30 – 13.00 Ručak
13.00 – 14.30 Panel diskusija: Mogućnosti uspostave suradnje među dionicima poljoprivredno – prehrambenog sektora
Uvodna prezentacija: Što su operativne skupine? (Valentina Hažić, voditeljica Odjela za ruralni razvoj u Regionalnoj razvojnoj agenciji Međimurje)
Sudionici panel diskusije:
Metka Vlahek, direktorica tvrtke Galivet
Milorad Šubić,  rukovoditelj podružnice Poljoprivredne savjetodavne službe u Međimurskoj županiji
Renato Vinko, ravnatelj Gospodarske škole Čakovec
Mario Čeh, OPG Čeh
• Predstavnik Ministarstva poljoprivrede
14.30 Pitanja i odgovori
Konferencija je za sve sudionice/ke BESPLATNA.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content