Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana redovna sjednica Skupštine Udruge slijepih Međimurske županije

Datum objave: 22. veljače 2016.

Udruga slijepih Međimurske županije jedna je od aktivnijih udruga u Međimurju, o čemu najbolje svjedoči ostvareni Proračun za 2015. godinu. „To je više proračun jedne male uspješne tvrtke što samo pokazuje da se puno radi i privređuje, te da svi članovi Udruge, kao i šira zajednica, od nje imaju veliku korist“, izjavila je zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman na redovnoj sjednici Skupštine Udruge koja se održala u prostorijama poslovnog kluba Pilka Čakovec. Prema dnevnom redu na Skupštini se raspravljalo i usvajalo godišnje izvješće o radu Udruge, izvješće Nadzornog odbora, te financijsko izvješće za prethodnu godinu, a osim toga imenovan je i počasni član Udruge, dr. Ivan Sklepić, zbog svog velikog doprinosa u brizi za zdravlje slijepih osoba.
Također, jedna od točaka bila je upoznavanje s novom izvršnom direktoricom Hrvatskog saveza slijepih Karmen Nenadić, koja je odgovarala na pitanja članova Udruge te raspravljala o problemima i preprekama na koje nailaze slijepe osobe te na koji se način može poboljšati suradnja udruga slijepih s Hrvatskim savezom slijepih. Osim nje, sjednici Skupštine prisustvovali su i članica Upravnog odbora HSS-a Antonija Hasan, socijalna radnica HSS-a Lovorka Horvačić, predsjednik Udruge slijepih Karlovačke županije Vlatko Golac, te predstavnici Udruga slijepih iz Ptuja i Murske Sobote.
Predsjednica Udruge Marija Ciglar na Skupštini je istaknula važnost dobre suradnje s ostalim udrugama i nužnosti njihova jačeg povezivanja, a osvrnula se i na dobru praksu suradnje s Županijom koja je svake godine do sad pratila i pomagala rad Udruge, što u financijskom, a što u moralno-potpornom smislu. „Županija je uvijek bila i uvijek će biti partner ove Udruge, a kakva je praksa bila do sad, tako će se nastaviti u ovoj godini, kao i onima koje dolaze“, zaključila je zamjenica župana Herman te dodala kako im Županija uvijek stoji na raspolaganju.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content