Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Nagrađeni najbolji sportaši i sportske ekipe Međimurske županije za 2015. godinu

Datum objave: 19. veljače 2016.

Već tradicionalno svake godine Zajednica sportskih udruga i saveza Međimurske županije održava svečanost proglašenja najboljeg sportaša, sportašice, muške momčadi i ženske ekipe za proteklu godinu. Također, u suradnji sa Sekcijom sportskih novinara Međimurja nagrađuje se fair-play potez godine, uz koji se još dodjeljuju godišnja priznanja i posebne nagrade za sportaše invalide. Kao i svake godine, svim je dobitnicima podršku osobno došao dati župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenikom Zoranom Vidovićem, zatim čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač, predsjednik sportske zajednice Mato Kljajić te pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač. „Iznimno sam ponosan na velik broj sportaša u našoj županiji, pogotovo na mlade koji prepoznaju sport kao zdrav način života. Ulaganje u sport nikada nismo smatrali troškom, već čistim ulaganjem u budućnost“, rekao je na samom početku Kljajić te posebno zahvalio Županiji na maksimalno korektnoj i transparentnoj suradnji.
Zahvalu županu, kao i gradonačelniku, na podršci svim sportašima, izrazio je i predstavnik HOO-a, istaknuvši kako je međimurska zajednica svojim nesebičnim i kvalitetnim radom uvelike doprinijela opstojnosti sporta u Međimurju. Titulu najsportaša i najsportašice Međimurja za 2015. godinu ponijeli su gimnastičar Filip Ude i tenisačica Iva Mekovec, dok su najbolja ženska i muška ekipa seniorke Teniskog kluba „Franjo Punčec“ i odbojkaši Centrometala iz Črečana. Dodijeljene su i nagrade darovitim sportašicama i sportašima, a za fair-play potez godine odabran je Stolnoteniski klub Donji Kraljevec čiji su članovi pristali odigrati utakmicu iako gostujuća ekipa Čakovca 4 nije došla na susret,  a u ponovljenom susretu izgubili su i u konačnici ispali iz daljnjeg natjecanja. „Drago mi je da primjećujete i nagrađujete naše uspjehe te ovim putem želim čestitati svima nagrađenima, ali i onima koji su bili nominirani jer im je ovo poticaj da se još više trude“, rekla je Iva Mekovec, koja je zahvalila u ime nagrađenih.
Osim nagrada za vrhunska sportska ostvarenja, dodijeljena su najviša godišnja županijska priznanja „Franjo Punčec“, koja se dodjeljuju pojedincima, skupinama, stručnim i drugim djelatnicima u području sporta, sportašima, sportskim udrugama i drugim pravnim osobama iz područja sporta. Ovogodišnji su laureati Vladimir Kramar, Nada Hoblaj, Antun Mikac, Sanja Delladio i Stjepan Koraj. „Svaka je nagrada priznanje za trud i rad, ali i poticaj da i dalje nastavimo pomagati, pogotovo najmlađima koji su se uključili ili će se tek uključiti u sportske aktivnosti“, istaknuo je u svojoj zahvali u ime nagrađenih Stjepan Koraj te iskoristio priliku dodatno zahvaliti obiteljima koje su velika podrška u njihovom angažmanu.
Također, veliko priznanje dobili su Stjepan Šarić, Tomislav Trupković, Nenad Vrbanec, Igor Štefičar i Dalibor Međimurec, dobitnici posebnih nagrada za sportaše invalide, a priznanje za razvoj sporta odnijela je Udruga „Sport za sve“ Mursko Središće.
Na kraju svečanosti, svima prisutnima obratio se i župan Posavec. „Ovogodišnja dodjela priznanja najbolji je trenutak kada možemo reći da smo s obzirom na broj stanovnika najsportskija županija u Hrvatskoj. Posebno se moram zahvaliti onima koji svake godine dobivaju nagradu za životno djelo ili posebne godišnje nagrade, kojih je u proteklih 17 godina više od stotinu. To su pojedinci ili klubovi koji zadužuju međimurski sport i odgajaju brojne generacije vrhunskih sportaša. Sportaši su osobito svjesni truda i angažmana potrebnog za stvaranje rezultata, uz izazove, uspone i padove s kojima se susreću, ali samo čvrsta vjera u vlastite sposobnosti, samopouzdanje i motivacija tjeraju čovjeka naprijed. Stoga neka Vam ova plaketa koju ste primili bude još jedna dodatna motivacija za stvaranje vrhunskih sportskih rezultata“, istaknuo je međimurski župan i još jednom čestitao svim dobitnicima nagrada te im poželio puno zdravlja i sreće u sportskoj 2016. godini.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content