Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Ovogodišnji Dani Međimurske županije najavljeni uz važne jubileje u godini Zrinskih

Datum objave: 4. veljače 2016.

Prvim sastankom predstavnika Međimurske županije te suorganizatora, započele su pripreme za ovogodišnje Dane Međimurske županije koji će se u 2016. godini održati od petka, 22. travanja, do nedjelje, 01. svibnja. Osim već tradicionalnih manifestacija koje se organiziraju svake godine, poput Sajma cvijeća u Prelogu, „Orehijade“, mimohoda povijesnih postrojbi iz cijele zemlje, menifestacije Kaj Međimurci delaju dok nikaj  ne delaju, Dana lovnog kulinarstva i sličnog, dani su brojni prijedlozi predstavnika gradova, općina, turističkih zajednica, osnovnih i srednjih škola, te ostalih udruga i pripadnika javnog kulturnog života naše županije. Velik broj okupljenih i uključenih u samu organizaciju jamče vrlo bogat i raznolik program diljem Međimurja kojima će se prigodno obilježiti Dani županije.
Osim toga, ova je godina posebna po godišnjicama koje će se obilježavati, pa će se tako 30. travnja, Spomendan na Zrinske i Frankopane koji je proglasio Hrvatski sabor, obilježiti po 5. puta, a cijeli će događaj dodatno dobiti na značaju kako će proslava biti svojevrsna uvertira u mjesec rujan kada će u Sigetu biti centralno obilježavanje 450. obljetnice Sigetske bitke, zbog čega je Hrvatskom saboru upućen prijedlog da se ova godina kod nas proglasi spomen-godinom na Zrinske. Tom će prigodom u Čakovcu biti izvedena koncertna izvedba opere „Nikola Šubić Zrinski“, a posebna je vijest da će u tom razdoblju, na tri dana, svoj ured iz Zagreba u Međimurje preseliti predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, što će cijelom događaju dati još veći značaj.
Cilj nam je da ove godine pripremimo niz zanimljivih sadržaja koji neće biti vezani za samo jedan dan, već da cijela manifestacija potraje i da se ovi Dani županije, zajedno s obljetnicama koje obuhvaća, obilježe na dostojan način, uđu u svaki dom i kutak županije“, rekao je između ostalog na sastanku župan Međimurske županije Matija Posavec. Sve ovo govori u prilog tome da nas ove godine zaista očekuje uzbudljivih deset dana u sklopu Dana Međimurske županije, koji će biti ispunjeni kvalitetnim sadržajem i programom, uz mnoge novine, s naglaskom na turističku ponudu, bogatu povijest te kulturu i tradiciju.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content