Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Učenici iz Belice i Gardinovca u posjetu Županiji

Datum objave: 28. siječnja 2016.

Dječji je osmijeh ponovo odzvanjao Velikom vijećnicom Međimurske županije. U sklopu nastavnog plana i programa u posjet su stigli veseli trećaši Osnovne škole Belica i Područne škole Gardinovec sa svojim učiteljicama Vesnom Herman i Lidijom Hertarić. Već je postao običaj u međimurskim školama da teorijski dio naučen u školi potkrijepe praktičnom nastavom. Da učiteljice ulažu puno truda i ljubavi mališani su prezentirali  zamjenici župana Sandri Herman koja je svoju prvu  profesionalni priliku upravo  dobila u njihovoj školi. Naučeno na satovima građanskog odgoja i prirode predstavili su učenici Marta Hajdarović, Sebastijan Salaj, Adela Dvorščak, Filip Železnjak, Marko Sabol, Nika Novak i Lucija Palfi koji su se dotakli teme i posebnog projekta na kojem rade. Potaknuti aktualnim događajima te problematici imigranata, odlučili su osvijestiti potrebu za pomaganjem drugima kako bi svi živjeli bolje i sretnije.
Da nisu sve teme koje obrađuju tako ozbiljne i da su ipak na prvom mjestu djeca, ukazalo je pitanje da li mogu u sklopu dvorane imate bazen i kome se mogu obratiti za rješavanje tog vrlo važnog problema. Zamjenica je obećala sve prijedloge prenijeti županu Matiji Posavcu, ali i vijećnicima Skupštine Međimurske županije na razmatranje, čime je izazvala oduševljenje među učenicima. Dotakli su se mnogih tema, od ustroja županije, upravnih odjela, izvršne vlasti pa sve do obrazovnog sustava Švicarske, ali zajednički  su zaključili da je kod kuće ipak najljepše.
Ugodno se druženje nastavilo poklonima, slatkišima i veselim fotografijama.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content