Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Objavljen natječaj u sklopu programa Europa za građane – "Europsko sjećanje 2016."

Datum objave: 20. siječnja 2016.

Objavljen je natječaj "Europsko sjećanje 2016." u sklopu programa Europa za građane. Cilj poziva je podizanje svijesti o sjećanju, zajedničkoj povijesti i vrijednostima te cilju Europske unije. Podupire aktivnosti koje pozivaju promišljanje o europskoj kulturnoj raznolikosti i zajedničkim vrijednostima. Ima za cilj financiranje projekata o uzrocima totalitarnih režima u Europi moderne povijesti i o spomenu žrtvama zločina. Ova programska aktivnost također odnosi se na definiranje trenutaka i referentnih točka u novijoj europskoj povijesti. Prednost će imati projekti koji potiču toleranciju, međusobno razumijevanje, međukulturalni dijalog i pomirenje.

Prihvatljivi prijavitelji:

Javne lokalne/regionalne vlasti ili neprofitne organizacije, uključujući organizacije civilnog društva, obiteljske udruge i kulturne, mlade, obrazovne i istraživačke organizacije, udruge pobratimljenih gradova.

Prihvatljive aktivnosti:

Projekti u sklopu ove programske aktivnosti trebale bi uključivati:

  • Različite vrste organizacija (lokalne vlasti, nevladine organizacije, istraživački instituti),
  • Razviti različite vrste aktivnosti (istraživanja, izložbe, javna rasprava, neformalno obrazovanje),
  • Uključiti građane iz različitih ciljnih skupina.

Iznos sufinanciranja:

Maksimalni iznos bespovratnih potpora koja se dodjeljuju ovim pozivom iznosi ukupno 100.000 €, a maksimalno trajanje projekta je 18 mjeseci.

Rok za prijavu je 1. ožujka 2016.

Više informacija o natječaju i dokumentaciji možete pronaći ovdje: http://goo.gl/GNxsw

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content