Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Najstarija Međimurka proslavila 105. rođendan

Datum objave: 19. siječnja 2016.

„Najvažnije je nikad se ne srditi i tu i tam popiti malo vina. Jednu čašu za veselje, a drugu za zdravlje“, objašnjava najstarija Međimurka Marija Topolnjak iz Dunjkovca tajnu svoje dugovječnosti. Majka je to petero djece Dragice, Ivane, Vinke, Stjepana i Ivana koja danas ima i 16 unuka, 18 praunuka te jednu prapraunuku, za koje kaže da su joj najveće veselje i pravi recept za zdravlje. Marija Topolnjak rođena je 15. siječnja 1911. godine, njena majka Elizabeta doživjela je također duboku starost, 96. godinu tako da do izražaja dolazi genetska crta obitelji gospođe Marije.
Vitalna i dobro raspoložena slavljenica goste je primila u svojoj kući, a njih nije nedostajalo. Uz prigodne poklone i čestitke slavlje su uveličali čelnici Općine Nedelišće, načelnik Darko Dania, sa zamjenicima Ivankom Novak i Željkom Kacunom te predsjednikom Općinskog vijeća Mladenom Posavcem.
Ni župan Međimurske županije Matija Posavec, kao svake godine poseban gost iznenađenja nije zaboravio najstarijoj stanovnici naše županije čestitati 105. rođendan uz šarenu  košaru punu voća, jer kako i sama slavljenica kaže uz ljubav, poštovanje i obitelj i vitamini pridonose njenoj dugovječnosti. „Još bi delala, al noge ne posluhneju več, a i vid mi je slabši“, požalila se gospođa Marija I poručila okupljenima „nek se imaju radi i držiju skupa i sve nevolje se lakše prebrode“.
Poruke gospođe Marije dojmile su se svih prisutnih te su s pozornošću slušali i upijali savjete razborite i vesele žene koja se s veseljem prisjeća svojih radnih dana, pjesme u mladosti i brojne obitelji u čijem društvu uživa. Svima nam je sa svojim godinama uzor i puna je životne mudrosti. Drago nam je da možemo uživati pričama osobe koja je svjedočila mnogim vremenima i prilikama, onim lijepim i manje lijepim.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content