Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Ususret 40. godišnjici udruge, u  Nedelišću postavljena izložba malih životinja

Datum objave: 16. siječnja 2016.

41. po redu Izložbu malih životinja „Nedelišće 2016.“, u petak je svečano otvorio župan Međimurske županije Matija Posavec. Uz prigodnu svečanost pritom su postavljene dvije izložbe, Specijalna izložba svih pasmina gušana te Specijalna izložba međimurske kokoši, uz prisutnih 113 izlagača.
Međimurski župan tom je prilikom pohvalio organizatore, Udrugu uzgajivača malih životinja Nedelišća na kontinuitetu u radu te ujedno iskoristio priliku da im čestita nadolazeću 40. obljetnicu postojanja. Naime udrugu koja okuplja 96 članova, u 2016. godini očekuje slavlje velikog jubileja, a započeli su je na najbolji mogući način, okupivši u dvorani Mesapa u Nedelišću više od 1.200 golubova, peradi i kunića.
Više o trodnevnom događanju rekao je predsjednik udruge Ivica Šoltić, koji je napomenuo da osim što je međunarodnog tipa, izložba je ujedno natjecateljskog i prodajnog karaktera te za sve posjetitelje donosi i dodatne sadržaje, kao što je tombola ili vrt za djecu. „Djeca se pritom mogu igrati sa životinjama, jer smo shvatili da mnogo današnje djece danas ne zna razliku između kokoši i golubova“, objasnio je. Stručni ocjenjivački sud naglasio je važnost edukacijske note izložbe s kojom će se intenzivno nastaviti i u narednim godinama.
Svoju podršku manifestaciji dala je i Općina Nedelišće. Zamjenici načelnika Ivanka Novak i Željko Kacun pritom su poželjeli svim izlagačima puno uspjeha u daljnjem radu i suradnji u budućnosti, a prisustvovali su svečanosti otvorenja uz još zamjenicu župana Sandru Herman i direktora Mesapa Vitomira Kirića.
Izložba se u subotu može pogledati do 20 sati, dok u nedjelju od 8 do 14 sati.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content