Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Nassfeldu predstavljeni turistički potencijali Međimurja

Datum objave: 16. siječnja 2016.

U jeku skijaške sezone, predstavljanje Međimurja kao poželjne turističke destinacije preselilo je u planinska područja. Tako je enogastronomska prezentacija pod nazivom „Međimurje – vrt zdravih užitaka“, održana u jednom od najpoznatijih austrijskih skijališta Nassfeld. To zimsko turističko središte, mjesto je u kojem se hrvatski jezik može čuti gotovo na svakom koraku, stoga je tamo održan promotivni hrvatski skijaški tjedan, u sklopu čega je održana i Međimurska večer. U domaćoj atmosferi Hotela „Marciuš“, ugodno je spojeno s korisnim, pa je tako nemali broj gostiju iz Austrije, Italije, Njemačke, kao i mnogobrojni Hrvati, imao prilike uživati u međimurskim specijalitetima i delicijama, koje je pripremo poznati kuhar Marko Palfi.
Tradicionalna međimurska hrana, dodatno je oplemenjena zdravim nutricionističkim namirnicama, čime je sam naziv prezentacije došao do izražaja. Cijela je večer zaokružena nezaobilaznom degustacijom međimurske kapljice, pa su tako kušanjem 6 različitih sorti vina predstavljene vinske kuće Kojter, Lovrec i Hažić, dok je samu degustaciju na nekoliko stranih jezika suvereno vodio Saša Ovčar, a glazbeno popratio Tamburaški sastav Kumovi. Posebno su sretni sa večere otišli gosti iz Litve, koji su u nagradnoj igri pogađanja sorte vina, osvojili vikend u Toplicama Sveti Martin, za koje su, kako kažu, već dobili sjajne preporuke. Uz sve navedeno, popratno je prikazan i prigodni video materijal kojim se Međimurje predstavilo na nedavnoj dodjeli prestižne nagrade Europske destinacije izvrsnosti koju je Europska komisija dodijelila gornjem Međimurju.
Ispred Međimurske županije, večeri su prisustvovali župan Matija Posavec kao predsjednik Turističke zajednice, njegova zamjenica Sandra Herman kao dopredsjednica, te voditelj Ureda Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula. „Ovakvi događaji su strateška odrednica našeg turizma, a to je promocija jedne hrvatske regije, njene kulture, enogastronomije i svih onih potencijala koje Međimurje u ovom trenutku ima", rekao je župan Posavec i izrazio veliko zadovoljstvo sve očitijim rastom međimurskog turizma koji postaje prepoznatljiv i u europskim krugovima, što potvrđuje već druga nagrada EDEN.
Govoreći u brojkama, samo u prošloj godini zabilježen je porast noćenja veći od 30%, za što su ponajviše zaslužni upravo austrijski turisti. „Danas turizam nije samo more i sunce, već netaknuta priroda, široka enogastronomska ponuda, biciklizam, i još mnogo toga što u tom kontekstu i razvijamo kako bismo uspjeli zadovoljiti sve zahtjevnije tržište, zbog čega nam je važna promocija na stranim tržištima“, zaključio je župan Posavec, te se posebno zahvalio domaćinima na sjajnoj organizaciji, kojom je utrt put ka suradnji ovih dviju regija koje su već pronašle mnogo zajedničkih poveznica.
Štoviše, od austrijske je strane već pokrenuta inicijativa da Međimurje postane regija prijatelj Nassfelda, čija je promocija u Međimurju već dogovorena tijekom 2016. godine. Za  to je ponajviše zaslužna voditeljica Hotela „Marciuš“, ujedno i voditeljica turističkog ureda Nassfeld za cijelu Hrvatsku Vlatka Marciuš, koja je na inicijativu Tamare Peras i organizirala ovu večer.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content