Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Županija donijela Odluku o raspodjeli i korištenju sredstava lovozakupnine

Datum objave: 4. siječnja 2016.

Lovstvo u Međimurju ima dugu tradiciju, a nedavno je obilježena 20. godišnjica osnutka i djelovanja Lovačkog saveza Međimurske županije koji u svom članstvu okuplja 20 lovačkih društava. Kao zakupnici zajedničkih lovišta, oni su nosioci organiziranog lova i lovnog turizma, te u posljednje vrijeme broje sve više pobornika. Tome doprinose stručni ljudi koji rade na razvoju lovišta, poštivanju hranidbenog lanca i izlovu.
Zbog velike važnosti lova u Međimurju, na temelju članka 36. Zakona o lovstvu i  članka 37. Statuta Međimurske županije donesena je Odluka o raspodjeli i korištenju sredstava lovozakupnine u iznosu od 192.441,78 kn. Ovom Odlukom raspoređuju se sredstva lovozakupnine koja do Zakonom određenog roka nisu potraživali vlasnici zemljišta bez prava lova, kao naknadu za zemljište obuhvaćeno lovištima za koje je plaćena lovozakupnina za lovnu godinu 2014/2015.
Dodijeljena sredstva namijenjena su provođenju programa i mjera razvoja i unaprjeđenja lovstva u Međimurskoj županiji, a za praćenje provođenja ove Odluke zadužuje se Upravni odjel za gospodarske djelatnosti Međimurske županije. Lovačka društva obavezna su izvijestiti Upravni odjel o namjenskom korištenju dodijeljenih sredstava, najkasnije do 30.09.2016. godine, a izvješću je potrebno priložiti potvrde o izvršenim uplatama.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content