Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Prigodnom svečanošću obilježena 125. obljetnica djelovanja Tehničke škole Čakovec

Datum objave: 4. siječnja 2016.

Malo je škola koje se mogu pohvaliti tradicijom obrazovanja i odgoja mladih dužom od 100 godina, a Tehnička škola Čakovec u 2015. proslavila je svoju čak 125. obljetnicu postojanja. Davne 1890. godine u tadašnjoj Šegrtskoj školi u Čakovcu ispisane su prve stranice povijesti, te su kroz desetljeća kroz nju prolazile mnoge generacije učenika, predavača, instruktora, odgojitelja, tehničko-pomoćnog osoblja i ravnatelja. Svi su oni doprinijeli tome da Tehnička škola Čakovec danas bude jedan od svijetlih primjera  u Hrvatskoj. Povodom obilježavanja 125. obljetnice djelovanja, za učenike i djelatnike škole organizirane su brojne aktivnosti.
Školski megafoto učenika i djelatnika, kazališna predstava, nastup školskog benda, gimnastičarski performans i božićni sajam samo su neke od manifestacijama u kojima se moglo uživati, a cijelo je obilježavanje zaokruženo svečanošću kojoj su prisustvovali župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik Županijske skupštine Mladen Novak, voditeljica Odsjeka za obrazovanje kulturu i sport Blaženka Novak, predsjednik Županijske gospodarske komore Čakovec Mladen Križaić, te predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Boris Lukovnjak. Njih je na samom početku pozdravio domaćin, ravnatelj škole Dražen Blažeka, koji se u svom govoru osvrnuo na posljednjih 5 godina rada u kojem su ostvareni brojni ciljevi.
Jedan od najvećih projekata svakako je izgradnja spojnog hodnika koji povezuje glavnu zgradu škole s radionicom“, istaknuo je ravnatelj, te dodao kako taj projekt ne bi bio moguć bez velike pomoći Županije. Također, iskoristio je priliku najaviti kako neće stati na ostvarenom, već će inzistirati na novim projektima kako bi i dalje mogli „biti korak ispred“, što i jest glavna krilatica škole. „Tehnička škola je primjer u Hrvatskoj kako bi stvari trebale funkcionirati, posebice u odnosu obrazovanja i gospodarstva. To je škola koja daje sjajne rezultate, postavlja nove standarde, te ono najvažnije, omogućuje brzo zaposlenje svojim učenicima“, napomenuo je župan Posavec. Pritom je dodao kako je adaptacija škole najmanje što je Županija mogla napraviti, a da na tome neće stati jer su novi projekti u planu već za iduću godinu.
Inače, Tehnička škola Čakovec je najveća srednja škola u Međimurskoj županiji gdje se u ovoj školskoj godini  obrazuje više od 800 učenika u područjima elektrotehnike, računalstva i strojarstva. Među prvima u Republici Hrvatskoj, od 2013. godine, njeni se učenici obrazuju po novim eksperimentalnim kurikulumima u zanimanjima tehničar za računalstvo, tehničar za mehatroniku i strojarski računalni tehničar, te po eksperimentalnom programu Tehničke gimnazije.
Brojna priznanja i nagrade na natjecanjima i smotrama županijskog i državnog ranga u područjima stručnih i općeobrazovnih predmeta, kulture, zabave i sporta  dokaz su odlične suradnje učenika i profesora, čiji uspjeh doprinosi razvoju obrazovne strukture cijele županije.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content