Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan na novogodišnje jutro čestitao mladoj obitelji Vrhar na prvoj bebi u 2016.

Datum objave: 1. siječnja 2016.

U radnim jutarnjim satima, u 06:22 sati, prvog dana nove godine rođena je prva ovogodišnja beba, a među prvima, obitelji Vrhar čestitao je i župan Međimurske županije Matija Posavec. Uz obilazak rodilišta, posjetio je ponosne mamu Kristinu, oca Igora, baku Katarinu i trogodišnjeg brata Bena, prve bebe u 2016. godini, djevojčice Belle, teške 3940 kg i duge 51 cm.
Župan je čestitao i zahvalio cijelom timu rodilišta Županijske bolnice predvođenom dežurnim liječnicima, voditeljem Odjela pedijatrije dr. Ninom Škvorcem, dr. Bernardom Medlobi Vinković i dr. Benjaminom Podoreškim, kao i dežurnim medicinskim sestrama i osobljem. U našoj bolnici godišnje se obavi više od tisuću poroda, točnije prosječno oko 1115, no uvijek prvo malo veselje koje ugleda svijetlo dana ima poseban značaj, naglasili su te se pridružili čestitkama mladoj obitelj iz Štrukovca. Valja napomenuti da je nakon djevojčice, u ŽB Čakovec rođen i prvi dječak, carskim rezom.
Novogodišnje jutro, već tradicionalno, za čelnike Županije započelo je posjetom ustanovama koje su bile zadužene za javni red i sigurnost naših građana, u prvom redu Operativno komunikacijskom centru Policijske uprave Međimurske. O relativno mirnoj novogodišnjoj noći župana i zamjenicu Sandru Herman izvijestili su načelnik PP Čakovec Krešimir Jurčević uz djelatnike dežurne smjene, dok se Župan nakon toga zaputio u Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije, posjetio dvije ekipe, onu koja je odradila te onu koja se za novu smjenu tek spremala. Uz dr. Tasjenku Frčko pregledao je i završenu 1. fazu projekta energetske učinkovitosti, ali i pohvalio organizaciju svih međimurskih službi, kao i njihovu brzinu te koordinaciju zbog kojih se svi osjećamo sigurnijima.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content