Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održan Božićni koncert Udruge „Turen“ iz Podturna i njihovih gostiju

Datum objave: 31. prosinca 2015.

Božićni i novogodišnji blagdani odlična su prilika za druženje s prijateljima i obitelji, te dobar podsjetnik na neke temeljne ljudske vrijednosti poput zahvalnosti, solidarnosti i poštovanja. Upravo je to jedan od glavnih ciljeva Udruge „Turen“ iz Podturna, neprofitne udruge za promicanje kvalitete života, koja poticanjem druženja i bolje suradnje svih mještana i udruga nastoji razviti i unaprijediti društveni život ljudi. Tako su na održanom Božićnom koncertu u Društvenom domu ugostili mnoge prijatelje iz okolnih mjesta, pa su tako svoj nastup zabilježile članice i članovi KUD-a „Mura“ Novakovec, KUD Podturen, KUD „Fijolica“ Orehovica, Udruga žena Štefanec, Udruga žena „Potočnica“ Domašinec, te čakovečka pjesnikinja Vesna Janković.
Cijelu su priredbu pratili mještani, te uvaženi gosti, župan Međimurske županije Matija Posavec i načelnik Općine Podturen Josip Lepen. Kroz cijelu priredbu na pozornici se izmijenilo više od stotinu ljudi, poklonika kulturnog amaterizma koji je iznimno bitan za očuvanje tradicije i jače povezivanje ljudi iz različitih udruga. Upravo je to želja predsjednice Udruge Ljerke Jambrošić koja često organizira raznovrsne akcije u svrhu povezivanja sa ostalim udrugama koje djeluju unutar naše županije. Iz tog je razloga veliku zahvalu uputila županu Posavcu koji im, kako kaže, jako pomaže na tom putu. On je iskoristio priliku zahvaliti svima na dolasku kao i na samom pozivu, te istaknuo kako će Županija i dalje podržavati rad svih udruga koje doprinose jačanju kulturnog amaterizma u Međimurju. Na kraju je bio i dio prikaza međimurske baštine u narodnoj nošnji na sveopće oduševljenje svih prisutnih koji su ga tim putem imali prilike vidjeti u neformalnom izdanju. Uz članice udruge Potočnica iz Domašinca, predstavljene su unikatne nošnje, ručni rad Marije Novak.
Udruga će iduće godine proslaviti svoju 10. godišnjicu postojanja, a u ovom trenutku okuplja šezdesetak članova koji aktivno sudjeluju u svim aktivnostima, od kulturnih i sportskih, pa sve do ekoloških manifestacija i radnih akcija. Veliku pažnju pridaju i potrebitima, pa tako podržavaju rad udruga humanitarnog karaktera u Međimurju, čime u potpunosti ostvaruju svoj prvotni cilj.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content