Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurski župan čestitao mladom europskom prvaku

Datum objave: 29. prosinca 2015.

Župan Međimurske županije Matija Posavec prijemom je čestitao mladom Andriji Kozjaku, članu Kickboxing kluba 300 iz Čakovca, koji je na održanom turniru „Grand Fight 300“ u Belici, odnio titulu europskog prvaka u PRO-AM kategoriji. Ovaj sportski borilački spektakl održan je pred punom dvoranom osnovne škole, gdje je Andrija tehničkim nokautom u trećoj rundi pobijedio Dalibora Gligića iz Srbije i time ostvario hvalevrijedan rezultat, koji je ujedno najveći uspjeh u njegovoj dosadašnjoj karijeri. „Tu titulu će prema pravilima morati braniti najmanje šest mjeseci do godinu dana, nakon čega se polako okreće profesionalnim vodama, tako da će 2016. godina biti ključna za njegovu borilačku karijeru“, rekao je na prijemu kod župana Andrijin trener Hrvoje Kišasondi, nedavno izabrani predsjednik Europske svjetske kickboxing federacije, te izložio ideju o organizaciji Svjetskog kupa u Čakovcu iduće godine, što je župan u potpunosti podržao. Prijemu je ispred Općine Belica prisustvovao i načelnik Zvonimir Taradi, koji je pomogao organizaciju turnira osiguravanjem dvorane OŠ, kao i inicijalnih sredstava.
Na samom turniru održano je 8 mečeva u kickboxingu, full contactu i K1, a sudjelovali su gosti iz Austrije, Mađarske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Boje domaćeg Kickboxing kluba 300, uz Andriju, branila su još tri borca. Leon Horvat, šesnaestogodišnjak iz Selnice, na bodove je pobijedio protivnika iz Mađarske, što je samo još jedan u nizu njegovih odličnih rezultata u posljednje vrijeme s obzirom da je početkom studenog osvojio prvo mjesto na Europskom natjecanju u kickboxingu održanom u Budimpešti, a krajem istog mjeseca osvojio zlatnu medalju na Svjetskom kupu u Bregenzu. Leo Baksa izgubio je na bodove od iskusnijeg Mađara, dok je Siniša Glavina pobijedio borca iz Bosne i Hercegovine tehničkim nokautom u prvoj rundi.
Prilikom održanog prijema u prostorijama Međimurske županije, župan Posavec čestitao je načelniku Taradiju na odličnoj organizaciji, a Andriji i njegovom treneru Hrvoju na sjajnom rezultatu, te im poželio još mnogo uspjeha u nadolazećim borbama.
kk

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content