Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Županija nagradila najbolje mentore: Ovime im vraćamo samo djelić uloženog u naše obrazovanje

Datum objave: 24. prosinca 2015.

Već tradicionalno krajem svake kalendarske godine, koristi se prilika nagraditi one koji su svojim radom i rezultatima to zaslužili. Iz tog su razloga na svečanom prijemu u dvorani zgrade Scheier, uručena priznanja profesorima i učiteljima mentorima iz Međimurske županije, čiji su učenici osvojili prva mjesta na županijskim i međužupanijskim natjecanjima ili su pozvani na državnu smotru LiDraNo i smotru iz građanskog odgoja u školskoj godini 2014./2015. Domaćini, na čelu sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem, bili su osobito ponosni na činjenicu da su dvoranu do posljednjeg mjesta ispunili mentori koji su na županijskim, pa i državnim natjecanjima ostvarili zavidne rezultate sa svojim učenicima. Njih sveukupno 154 iz osnovnih i srednjih škola dokazuje kako Međimurje postaje sve prepoznatljivije po svom obrazovnom sustavu u koji su i ove godine uložena značajna sredstva koja doprinose njegovom razvoju.
„Najiskrenije čestitam na ovom broju mentora koji su danas ovdje. Od vas 154, čak 17 ste prvaci države i to u raznim predmetima, što je zaista impresivno. Ovo je bila dobra godina za taj segment obrazovanja, i ono najmanje što mi iz izvršne vlasti možemo učiniti jest stvaranje još boljih uvjeta koji će dovesti do većeg standarda“, istaknuo je u svom obraćanju mentorima župan Međimurske županije Matija Posavec, te se prisjetio svih uspješno završenih ili pokrenutih projekata u ovoj godini – od gradnje škola i dvorana, do projekata besplatnih udžbenika, prijevoza za srednjoškolce i asistenata u školama i vrtićima. „Sve su to projekti po kojima smo jedinstveni u Hrvatskoj, a koji će sigurno biti nastavljeni i dalje. Ne zato što to dobro zvuči, već zato jer je to potreba za kvalitetnijim obrazovanjem, te da vam upravo tim putem vratimo barem djelić onoga što vi dajete cijeloj zajednici“, dodao je župan Posavec, koji je kasnije dodijelio priznanje svakom mentoru poimence, zajedno sa svojom zamjenicom Sandrom Herman, predsjednikom Skupštine Međimurske županije Mladenom Novakom i pročelnikom UO za društvene djelatnosti Brankom Sušecom.
Nakon svečane dodjele, u ime nagrađenih mentora zahvalio se Dražen Crnčec, istaknuvši kako je na profesorima da održavaju sjajan uspjeh koji naši učenici redovito ostvaruju na županijskim i državnim natjecanjima, a na lokalnoj samoupravi da im taj put dodatno olakša pružajući potrebitu infrastrukturu. Također, na samoj svečanosti svojim nastupom su se istakli Benjamin Mihoci, koji je svojom intepretacijom ulomka iz romana Kristiana Novaka „Črna mati zemla“ nastupio na državnoj smotri LiDraNo, zatim Vilim Muršić i Tina Čatlaić, čiji su literarni radovi „Mudrac“ i „Alisa u zemlji praznine“ također predstavljeni na državnoj smotri, te Ema Rošanić, koja je pjesmu „Idi japi reči zbogom“ Ružice Jukić imala čast izvesti na zatvaranju Državne smotre LiDraNa 2015. Za glazbeni dio programa pobrinula se mlada i talentirana Ana Labazan Brajša, koja je svoju svestranost demonstrirala izvevši dvije skladbe, jednu na violini, te jednu na klaviru.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content