Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Svečanom sjednicom Skupštine Međimurske županije zaokružena 2015. godina

Datum objave: 24. prosinca 2015.

Držim da je naše ukupno dosadašnje djelovanje, pa tako i sve ono što smo učinili u tekućoj godini doprinijelo da naši sugrađani žive nešto bolje te da Međimurje, daleko izvan svojih granica bude prepoznato kao sredina u koju se isplati ulagati, rekao je predsjednik Skupštine Mladen Novak na Svečanoj sjednici Skupštine koja se održava krajem kalendarske godine kako bi se podvukla crta pod ostvarenim u proteklih 12 mjeseci.
„Trudili smo se, radili i dali sve od sebe. Uložili smo puno energije i napora kako bi Međimurje postalo veliko gradilište, i ne mislimo da treba puno govoriti, nego raditi na tome da se ponovno vide dizalice diljem Međimurja. Ono što želimo i dalje jest da Međimurje doista bude kraj koji će biti primjer cijeloj Hrvatskoj“, istaknuo je u svom govoru župan Međimurske županije Matija Posavec.
Na sjednici su se, osim domaćina župana i predsjednika Skupštine, okupili i drugi predstavnici javnog života. Među njima su bili potpredsjednica Hrvatskog sabora Dragica Zgrebec, saborski zastupnici Nadica Jelaš i Dragutin Glavina, zamjenik ministra kulture Vlade RH Alen Kajmović, pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Veselin Biševac, zamjenici župana Zoran Vidović i Sandra Herman, zamjenik predsjednika Skupštine Josip Grivec, gradonačelnici Grada Preloga i Murskog Središća, Ljubomir Kolarek i Dražen Srpak, načelnici međimurskih općina, županijski vijećnici, te ostali predstavnici javnog, vjerskog i kulturnog života.
Na sjednici je naglašeno kako posebno vesele trendovi koji govore o izlasku Hrvatske iz krize pokrenuti upravo u Međimurju. Od pada nezaposlenosti, rasta izvoza do poboljšanih rezultata u gotovo svim gospodarskim granama, prednjačimo u Hrvatskoj te u mnogo čemu nadilazimo nacionalni prosjek. Nova godina će najaviti posljednju trećinu mandata trenutne županijske vlasti. „U nju ulazimo još odlučniji, te mogu reći da ćemo i dalje energično, predano i pošteno raditi i stvaratI, kako bi ovaj kraj doista bio poželjno mjesto za život“, zaključio je župan Posavec, te poželio svima sretan Božić i još uspješniju 2016. godinu. Bila je to ujedno prilika za napraviti presjek odrađenog u protekloj godini, a čast da to učine dobili su Vita i Bartol, polaznici Dječjeg vrtića „Dječja mašta“ iz Čakovca koji su time zaradili simpatije svih prisutnih, te podsjetili na vrijednost ulaganja u obrazovanje, kao jedan od najvažnijih segmenata u politici Županije.
Osim njih, predstavila se i mlada sopranistica Tamara Korunek, koja je uz klavirsku pratnju Matije Turka demonstrirala svu raskoš svog pjevačkog talenta, a program je zaključen efektim nastupom Županijskog tamburaškog orkestra „Stjepan Bujan Stipić“.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content