Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Poziv za prijavu projekata usmjerenih unaprjeđenju kvalitete života starijih osoba putem organiziranih dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici 2016.

Datum objave: 24. prosinca 2015.

Ministarstvo socijalne politike i mladih raspisalo je Poziv za prijavu projekata usmjerenih unapređenju kvalitete života starijih osoba putem organiziranih dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici kojim želi:

  • nastaviti i ojačati podršku razvoju izvaninstitucijskih usluga za starije osobe u lokalnim zajednicama
  • potaknuti razvoj usluga koje izravno pridonose proširenju postojeće mreže usluga u lokalnoj zajednici za starije osobe
  • organizirane aktivnosti za starije učiniti dostupnim na izoliranim, slabije razvijenim i drugim područjima s određenim teškoćama
  • povećati kvalitetu usluga /aktivnosti za starije i poboljšati nadzor nad pruženim uslugama

Opći cilj ovog Poziva je podržati projekte koji pridonose provedbi gore navedene Strategije i Strateškog plana, s ciljem uključivanja starijih osoba u život zajednice i sprječavanje institucionalizacije.

Posebni cilj Poziva je organiziranje dnevnih aktivnosti za starije osobe koje su prilagođene potrebama i interesima starijih osoba koje žive u lokalnoj zajednici u kojoj se navedene aktivnosti provode, kao i širenje ovih usluga na područjima na kojima iste nisu dostupne.

Ukupno planirana vrijednost Poziva je 3.200.000,00 kuna.

Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može dodijeliti po pojedinom projektu putem Poziva - 30.000,00 kuna

Najveći iznos financijskih sredstava koji se može dodijeliti po pojedinom projektu putem Poziva  - 80.000,00 kuna

Prijavitelj može od Ministarstva zatražiti do 100% iznosa za financiranje projekta.

Isplata odobrenog iznosa planira se u dvije rate.

Vremensko razdoblje za provedbu projekta je najmanje 6, a najdulje 12 mjeseci.

Prihvatljivim prijaviteljima smatraju se:

  • udruge koje su osnovane temeljem Zakona o udrugama (Narodne novine, broj 74/2014.) upisane u Registar udruga i Registar neprofitnih organizacija i udovoljavaju općim uvjetima ovoga Poziva (uključujući i društva Crvenog križa);
  • domovi socijalne skrbi i druge pravne osobe koje obavljaju djelatnost socijalne skrbi, temeljem Zakona o socijalnoj skrbi (Narodne novine, broj 157/2013., 152/2014. i 99/2015.).

Prijavitelj može na ovaj Poziv prijaviti i ugovoriti jedan projekt kao prijavitelj, ali može biti partner na jednom ili više drugih projekata prijavljenih na ovaj Poziv.

Ciljana skupina korisnika svih aktivnosti koje se financiraju ovim Pozivom su osobe starije životne dobi, odnosno osobe starije od 60 godina.

Prihvatljivi tipovi projektnih aktivnosti mogu se rasporediti prema sljedećim grupama:

  • sportsko-rekreativne,
  • kreativne,
  • edukacijske,
  • kulturno-zabavne,
  • razmjena informacija i druženje,
  • kombinacije navedenih aktivnosti i drugo (izleti, koncerti).

Rok za podnošenje prijave na Poziv je zaključno do 14. siječnja 2016. godine, odnosno, do 15:00 sati istog dana ukoliko se radi o osobnoj dostavi ili putem dostavljača.

Više informacija: MSPM

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content