Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Čestitka župana Međimurske županije povodom božićnih i novogodišnjih blagdana

Datum objave: 24. prosinca 2015.

U povodu božićnih i novogodišnjih blagdana, župan Međimurske županije Matija Posavec, građankama i građanima Međimurske županije uputio je prigodnu čestitku u kojoj stoji:
"Drage Međimurke i Međimurci!
Pred nama je jedan od najljepših blagdana, Božić. Blagdan obitelji, zajedništva, solidarnosti i mira. Na mnogo načina to je i vrijeme darivanja. Ali upravo sada, više nego ikad, valjalo bi darivati ono nematerijalno, ono što nas čini boljima te u konačnici i složnijom zajednicom. Ljubav prema bližnjima, iskrena briga za potrebite, pomaganje slabijima, samo su neke vrijednosti i vrline koje bismo svi trebali iskazati u nadi da će ostati trajno obilježje naših odnosa ne samo u božićno vrijeme, već i tijekom cijele godine.
Dani pred nama prilika su i da pokažemo ono najbolje u sebi, tako da svaki trenutak uz nas donese sreću, toplinu i radost svima koji nas okružuju. Posebice našim obiteljima, kao neiscrpnom izvoru snage za dane koji su pred nama i godinu punu izazova koji slijede. U krugu svojih najmilijih pronađite unutarnji mir i spokoj, ono istinsko i najdublje zadovoljstvo, ravnotežu i harmoniju, toliko nužnu da biste ostvarili  sreću i uspjehe kojima težite, podjednako u osobnom životu i na poslovnom planu. Vrijeme koje tako intenzivno provodim među Vama gotovo svakodnevno mi pokazuje da Međimurke i Međimurci svojim djelovanjem neprestano dokazuju osobitu osjetljivost za probleme onih kojima je najteže, pa time božićnoj poruci, kao univerzalnoj, vjerskoj i  svjetovnoj, udahnjuju život na najljepši mogući način.
Iza nas je još jedna godina, pri čijem završetku možemo biti ponosni ostvarenim. Zaista je vrijeme da samozatajnost stavimo po strani i istaknemo ponos što zajedno stvaramo kraj poželjan za život. Sredinu čiji se rezultati i uspjesi temelje na marljivosti i radu, u kojoj su europske vrijednosti – poštenje, transparentnost, energičnost, skromnost i radišnost, duboko ukorijenjene u svakom čovjeku. Županiju u kojoj svi zajedno brinemo za naše školarce, stvarajući im uvjete za školovanje, u kojoj skrbimo za umirovljenike, poljoprivrednike, radnike i gospodarstvenike. Županiju čiji ljudi imaju veliko, otvoreno srce i čist razum. Županiju u kojoj se optimizam gradi na zdravim temeljima, pri čemu uvijek ističem da moramo i možemo još i bolje, stiže nam novo razdoblje u kojem ćemo upravo to i ostvariti.
Božić i Nova 2016. godina pred nas stavljaju nove izazove i očekivanja, kojima ususret krećemo kreiranjem daljnjih planova za bolju budućnost, sa željom da nam to razdoblje bude uspješnije i pogodnije za život. Svima Vama, Vašim obiteljima, svim Međimurkama i Međimurcima, od srca želim da 2016.-a ispuni Vaše nade i planove te donese obilje veselja, zdravlja i uspjeha u svaki međimurski dom. Želim Vam sretan i blagoslovljen Božić!"
 
ŽUPAN
Matija Posavec

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content