Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Natječaj za program Eurostars 2

Datum objave: 24. prosinca 2015.

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije objavila je poziv za prijavu međunarodnih suradničkih projekata u program Eurostars 2, namijenjenog tvrtkama koje se bave istraživanjem i razvojem. Programom Eurostars potiču se mala i srednja poduzeća na suradnju s međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih aktivnosti.

Cilj programa je potaknuti tvrtke na ulaganje u aktivnosti istraživanja i razvoja te na taj način jačati njihov inovacijski kapacitet, potaknuti međunarodnu suradnju poduzetnika i stvoriti temelje za međunarodni tržišni plasman. Osnovni kriterij je sudjelovanje minimalno dvije zemlje članice u projektu. Popis zemalja koje su uključene u program možete pogledati ovdje.

U svrhu olakšanja procesa ulaska u program ove godine je kao novitet uvedena mogućnost predaje online pretprijave HAMAG-BICRO-u, nakon čega će natjecatelji dobiti savjetodavne povratne informacije o svojoj pretprijavi te mogućnost uklanjanja eventualnih uočenih nedostataka. Rok za popunjavanje pretprijave je 12. siječnja 2016., a HAMAG-BICRO će natjecateljima pružiti povratne informacije o pretprijavi do 26. siječnja 2016. godine.

Nakon toga natjecateljima je ostavljeno dovoljno vremena za uklanjanje uočenih nedostataka u projektnoj prijavi te je rok za predaju pune prijave 18. veljače 2016. do 20.00 sati. Puna prijava predaje se ovdje, izravno prema EUREKA tajništvu u Bruxellesu.

Odluka o uspješnim prijavama koje su zadovoljile sve propisane uvjete biti će objavljena u srpnju i rujnu 2016. godine.

Uvjeti natječaja

Glavni partner na projektu mora biti malo ili srednje trgovačko društvo koje se bavi istraživanjem i razvojem (R&D performing SME) te mora provoditi najmanje 50% aktivnosti. Ostali partneri na projektu moraju biti mala ili srednja poduzeća.

Znanstveno-istraživačke institucije mogu se uključiti u projekt kao vanjski suradnici, ali ne mogu samostalno sudjelovati u projektu niti su član HR konzorcija.

Maksimalan iznos bespovratne potpore po pojedinom projektu iznosi najviše 200.000 eura ili do70 % udjela hrvatskog partnera na projektu, ovisno o tome što je manje. Projekt može trajati najduže tri godine (36 mjeseci).

Ostale detalje o načinu i uvjetima prijave pogledajte ovdje.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content