Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Započela humanitarna akcija „Dizalom do jednakih mogućnosti“

Datum objave: 22. prosinca 2015.

Svaki nam je učenik, svaka mlada osoba jednako važna i svakome želimo omogućiti normalno praćenje nastavnog plana i programa te normalno kretanje kroz život u obrazovanju“, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec čime je krenula   humanitarna akcija „Dizalom do jednakih mogućnosti“ u OŠ Tomaša Goričanca u Maloj Subotici. Radi se o akciji prikupljanja sredstava za izgradnju dizala za učenike s posebnim potrebama, čija je ukupna vrijednost procijenjena na 200 tisuća kuna. Škola inače ima učionice u prizemlju, ali i na katu gdje se nalaze sve specijalizirane učionice u kojima se odvija nastava za učenike od petog do osmog razreda, tako da se za više razrede mora voditi računa o dostupnosti učionica djeci s posebnim potrebama.
„Imamo desetak djece koja imaju problema s kretanjem, stoga je neophodno da u što kraćem roku napravimo lift i omogućimo im jednake mogućnosti“, rekao je načelnik općine Mala Subotica Vladimir Domjanić te dodao kako će Općina dijelom pomoći kroz izdvajanje proračunskih sredstava, a također podržati sve akcije kojima bi se prikupilo što više sredstava u što kraćem roku.
Predsjednik Udruge oboljelih od leukemije i limfoma  Hrvatska Emil Vibović, nositelj projekta, napomenuo je kako će svaka donacija biti istaknuta na web stranicama udruge i škole, te se unaprijed zahvalio onima koji će izdvojiti makar i najmanji dio svog budžeta kako bi pomogli ovu humanitarnu akciju. Ravnateljica škole Đurđa Horvat, izrazila je vjeru u uspješnost akcije, a pritom i pohvalila sve učenike koji su na održanom sajmu izložili svoje prigodne radove. Na kraju je župan Posavec iskoristio priliku i pozvao sve ljude velikog srca da budu dio stvaranja pozitivnih promjena, pokažu brigu i solidarnost te izdvoje koliko mogu za donaciju, jer će i najmanji iznos doprinijeti uspjehu ove hvalevrijedne akcije.
Udruzi možete pomoći uplatom donacije na žiro račun HR5123400091116005263, pozivom na broj 02 061215, uz opis plaćanja „Dizalom do jednakih mogućnosti“.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content