Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održan Sajam školskih preventivnih programa

Datum objave: 16. prosinca 2015.

U sklopu mjeseca borbe protiv ovisnosti kao završna manifestacija održan je Sajam preventivnih programa u dvorani  I. osnovnoj školi Čakovec. Učenici svih 7 međimurskih srednjih škola, 23 osnovne i Centra za odgoj i obrazovanje izložili su radove nastale unatrag mjesec dana na temu borbe protiv ovisnosti.
Županijska koordinatorica Školskih preventivnih programa Andreja Zadravec Baranašić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Marina Pajerl - Pal obratile su se nazočnima s nadom kako će aktivnosti doprinijeti smanjenju broja ovisnosti i negativne bilance. Istaknuta je sve veća i bolja suradnja s roditeljima i institucijama, kao važnim partnerima u rješavanju vrlo ozbiljnog problema kojem treba pažljivo pristupati. Tom se prilikom predsjednica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga, ujedno zamjenica župana Sandra Herman još jednom zahvalila svim sudionicima u projektu na pomoći oko aktivnog planiranja i provedbe programa koji su definirani u Akcijskom planu. „U ovom smo mjesecu priveli kraju Akcijski plan, koji ne smije biti samo dokument, već će se po istom raditi i u naredne dvije godine. U njemu su sadržane konkretne aktivnosti kojima se povjerenstvo bavi surađujući sa institucijama koje su sudjelovale i u njegovoj izradi“, istaknula je i pohvalila radove učenika.
Socijalna pedagoginja Jasna Brumec na održanom Okruglom stolu pripremila je prezentaciju na temu Nove droge kao najraširenije među mladima, laka dostupnost i plan postupanje kod sumnje u konzumaciju. Nakon prigodnog glazbenog programa, učenici su imali priliku razgledati promotivne materijale zajednice Cenacolo, Policijske uprave međimurske i Zavoda za javno zdravstvo.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content