Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Humanitarnim koncertom prikupljena sredstva za „Katružu“

Datum objave: 16. prosinca 2015.

Predbožićno vrijeme prava je prilika za pomoć drugima, a pogotovo onima kojima je to najpotrebnije. Upravo je to cilj i svrha koju tijekom cijele godine ostvaruje Međimurska zaklada solidarnosti “Katruža”. Prodajom doniranih umjetničkih slika, organizacijama humanitarnih priredbi i koncerata, prodajom suvenira i čestitaka, kao i drugim aktivnostima, prikupljaju se sredstva za potrebe liječenja, rehabilitacija, operacija, nabave pomagala i lijekova, onima koji si to sami ne mogu priuštiti. U sklopu božićnog sajma MESAP "Advent 2015", u subotu 12. prosinca, organiziran je humanitarni koncert „Prijatelji za Katružu“ koji je već standardno okupio velik broj izvođača spremnih doprinijeti ovoj akciji. Tako su nastupile Mažoretkinje Nedelišće, VS "Zrinski", Barbara Zadravec, Marijan Lastavec, Cheerleaders Livi, Tamburaški sastav "Kumovi", Meri Šeparović, Gordana Lach, Željko Grahovec, Damir Rodiger i Martina Jakšić, Josip Sanjković – Mitrica te Vladimir Košir Tonka koji je puno pomogao i u organizaciji. Voditelj programa bio je Miljenko Ovčar.
Među okupljenima, na ovoj humanitarnoj akciji bili su i međimurski župan Matija Posavec, ujedno upravitelj Zaklade solidarnosti Katruža, direktor MESAP-a Vitomir Kirić, te idejni začetnik Zaklade Dragutin Lesar. „Katruža u ovih 16 godina postoji upravo zahvaljujući vama. Mijenjaju se ljudi, dolaze novi, odlaze stari, ali jedna konstanta ste vi koji dajete svoj obol u pomoći onima kojima je to najpotrebnije“, rekao je župan. Također, iskoristio je priliku zahvaliti svim uključenima u provedbi akcije, kao i svima koji su došli na koncert, te im poželio sve najbolje povodom nadolazećih blagdana i puno uspjeha u 2016. godini.
Na koncertu je prikupljeno ukupno 2.338,15 kuna. Pomoći Zakladi možete i dalje, uplatama na poslovni račun Međimurske zaklade solidarnosti „Katruža“. POSLOVNI RAČUN MEĐIMURSKE ZAKLADE SOLIDARNOSTI “KATRUŽA”
IBAN HR13 2484008 1100782014 – RBA
OIB: 586 319 000 77
 
„Čovjek je najviše čovjek kad usrećuje i pomaže druge“, poručuju iz Katruže.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content