Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

KUD Strahoninec proslavio 70. obljetnicu djelovanja

Datum objave: 15. prosinca 2015.

Još od davne 1946. godine u Strahonincu traje neprestan rast i razvoj Kulturno umjetničkog društva, koje danas broji više od stotinu članova svih dobnih skupina. U subotu 12. prosinca, u prostorijama Kulturnog doma, okupio se veliki broj mještana kako bi dostojno obilježili 70. godišnjicu djelovanja KUD-a, među kojima i zamjenik ministra kulture RH Alen Kajmović, župan Međimurske županije Matija Posavec domaćini načelnik općine Strahoninec Franjo Lehkec i njegov zamjenik Josip Šipek, te predsjednik Upravnog odbora Hrvatskog sabora kulture, ujedno i predsjednik Zajednice hrvatskih kulturno umjetničkih udruga Međimurske županije Dejan Buvač. Zanimljivim i sadržajnim programom u kojem smo mogli vidjeti brojne sekcije, od folklorne, tamburaške, vokalne pa sve do dramske, članice i članovi KUD-a prikazali su dio onog čime se trenutno bave, a prisjetili su se i samih početaka, brojnih nastupa, te mnogih članova koji su prošli kroz udrugu.
To je velika stvar, kako za općinu, tako i za cijelo Međimurje, jer zapravo kulturni amaterizam simbolizira članice i članove koji daju svoje slobodno vrijeme, svoju dušu i svoje srce u čuvanje kulturne baštine i održavanje tradicije po kojoj smo mi Međimurci dobro poznati“, rekao je međimurski župan te poželio svima dobro zdravlje kako bi se u istom sastavu mogli sresti i na obilježavanju 100. obljetnice. Lijepim željama i čestitkama pridružio se i zamjenik ministra kulture Kajmović, koji je otkrio kako je prije 10 godina na jednom od svojih prvih radnih mjesta radio upravo u osnovnoj školi u Strahonincu, te da ga za ovu općinu i ljude veže jedna posebna spona. „Nije to nešto što se može raditi samo tako usput, bez srca i poštovanja ne možete napraviti ništa, a vrijednost vašeg rada vidi se večeras u ovoj prepunoj dvorani. Zato sam danas i ja ovdje kako bih vam izrazio veliko poštovanje, i čestitao ovu lijepu obljetnicu“, zaključio je Kajmović. „Bitno je u svakom društvu imati pčelu radilicu koja će pokretati sve te ljude“, istaknuo je na početku svog govora Dejan Buvač, pohvalivši time veliki doprinos predsjednika KUD-a Dragana Zdolca.
Mi stvarno ovisimo o pojedincima, kako u društvu tako i u našim KUD-ovima, i da nema ovakvih ljudi, trebalo bi ih izmisliti“, zaključio je Buvač, te dodao kako je u djelovanju KUD-ova jako bitno uključiti što više mladih kako bi se tradicija i očuvanje kulturne baštine moglo nastaviti na dolazeće naraštaje. Čestitku je u ime Općine dao i sam načelnik, koji je iskoristio priliku svima poželjeti sve najbolje povodom nadolazećih blagdana, a KUD-u još puno uspjeha, te da i dalje djeluje na ponos svoje općine.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content