Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

HKUU „Sveti Martin“ proslavila 20. obljetnicu djelovanja

Datum objave: 10. prosinca 2015.

Lijepim i sadržajnim programom u Kongresnoj dvorani Hotela Golfer u Termama Sveti Martin obilježena je dvadeseta obljetnica osnutka Hrvatske kulturno umjetničke udruge „Sveti Martin“. Središnja svečanost okupila je velik broj mještana, članova udruge i drugih gostiju, koji su imali prilike uživati u točkama svih sekcija. Svetomartinske mažoretkinje, Dramska sekcija, Tamburaška i folklorna skupina, Rimljani i Ženska vokalna skupina Grlice pripremili su nezaboravnu večer, a svoj su obol dali i njihovi gosti Karlo Bogdan, Dominik Padarić, Patrik Zamuda i Stanko Perčić. Uz sve njih, svečanost je bila upotpunjena izložbom zapisa i fotografija, kao i prigodnom dodjelom priznanja i zahvalnica članovima Udruge za njihov aktivni rad i doprinos.
Samoj svečanosti prisustvovali su župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik općine Sveti Martin na Muri Franjo Makovec sa zamjenicom Petrom Novinščak, zamjenik predsjednika Općinskog vijeća Mladen Dobranić, župnik vlč. Ivan Herceg, predsjednik Hrvatskog sabora kulture, ujedno i predsjednik međimurskih KUD-ova i udruga Dejan Buvač, direktor Toplica Sveti Martin Branimir Blajić, ravnatelj OŠ Sv. Martin na Muri Tomislav Paljak, ali i bivši predsjednici udruge. Na samom početku, svima prisutnima obratio se predsjednik općinskog vijeća, ujedno aktualni predsjednik udruge Dražen Crnčec koji je ukratko opisao dvadeset godina uspješnog djelovanja udruge.
Pred sam kraj svečanosti, župan Posavec iskoristio je priliku da u svoje osobno, kao i ime Županije, čestita svima ovu hvalevrijednu obljetnicu. „Svi ovi ljudi, izvođači, pjevači i umjetnici koje smo danas vidjeli na pozornici, kao i oni koji stoje iza svega toga, dali su svoj doprinos, svoje srce i svoju ljubav u 20 godina rada svetomartinske udruge. Najmanje što možemo je reći im je jedno veliko, iskreno i ljudsko hvala“, rekao je Posavec, te dodao kako ove godine ujedno slavimo i dvadesetu obljetnicu KUD-ova Međimurja, jednog od 72 koji promiču našu baštinu, povijest i kulturu.
Čestitkama se pridružio i načelnik koji je najavio kako Općina u 2016. priprema retrospektivu posljednjih pedeset godina. „Kultura Svetog Martina nije započela prije dvadeset godina, ona traje puno dulje. Zato ćemo se pokušati prisjetiti onih koji su još od šezdesetih godina stvarali naš kulturni opus, naravno bez svih materijalnih preduvjeta kakve imamo danas, zbog čega je njihov značaj još i veći“, napomenuo je Makovec i objasnio da se Općina sprema za projekt izgradnje Centra za kulturu koji će omogućiti provođenje mnogih kulturnih manifestacija.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content