Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan i pomoćnik ministra u pogon pustili ultrazvuk vrijedan milijun kuna

Datum objave: 7. prosinca 2015.

Županijska bolnica Čakovec među svim županijskim bolnicama u zemlji istaknuta je kao najuspješnija. Dokazuju to indikatori kvaliteta koje je postavio Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, čime smo još jednom u samom vrhu, ovog puta u pružanju zdravstvene skrbi svim Međimurkama i Međimurcima. Uz podršku HZZO-a,  Ministarstva zdravlja RH i Međimurske županije bolnica je radila znatno više i velik dio dodatnih sredstava kanalizirano je upravo za uspješne i kvalitetnije poslovanje, što daje rezultate. Dobra suradnja danas je okrunjena posjetom pomoćnika ministra zdravlja Dragana Korolije-Marinića Međimurskoj županiji i Županijskoj bolnici Čakovec. Pritom je uz prisustvo župana Međimurske županije Matiju Posavca, predsjednika Skupštine Međimurske županije Mladena Novaka te Stjepana Koraja, sanacijskog upravitelja ŽB Čakovec i pomoćnika upravitelja Miroslava Horvata pustio u pogon jedan od najkvalitetnijih ultrazvuka vrijedan oko milijun kuna. Time je kompletirana vrhunska oprema koja je na raspolaganju svim pacijentima uz novi rengen i CT uređaj. „U Međimurju odlično rade svoj posao i kada je zdravstvo u pitanju, županijska bolnica posluje pozitivno, skraćuju se liste čekanja i zajedno s nama i županijom ulaže se u opremu, nove prostore i građevinske radove. To i zaslužuju jer je ovo bolnica primjer svima, spomenimo samo to da u proteklih 10 mjeseci ima ostvareni najveći broj indikatora kvalitete u Hrvatskoj“, rekao je pritom pomoćnik ministra.
Samo u 2015. Međimurska županija uložila 11,6 milijuna kuna u ŽB Čakovec
Novi ultrazvučni uređaj stavljen je u punu funkciju te je prilagođen potrebama središnje dijagnostičke službe ove ustanove, pretraga koje su sve zastupljenije u djece. Kako je naglasio sanacijski upravitelj, u tijeku su i radovi na zamjeni dva dotrajala digitalna panela na uređajima za klasičnu digitalnu radiografiju. „Drago mi je što smo nakon nekoliko godina riješili pitanje CT-a, krenuli smo s građevinskim radovima na centru za interventnu kardiologiju, a samo u ovoj godini ulaganja iz županijskog proračuna premašila su 11,6 milijuna kuna. Ako znamo da je nešto više od tog iznosa dalo i ministarstvo, jasno je vidljivo kako je nikad više, koliko u posljednje dvije godine, bilo ulaganja u Županijsku bolnicu Čakovec“, rekao je međimurski župan.
A osim nepunih 12 milijuna kuna, 6 milijuna kuna dodatno je uloženo u novu zgradu Doma zdravlja, njegovu 1. fazu izgradnje, a u tijeku su i pripreme za građevinske radove za 2. fazu 2016. godine. „U našem proračunu se nalaze još i održavanje Zavoda za javno zdravstvo te Zavoda za hitnu medicinu, stoga se zaista puno ulaže i veseli me da bolnica to opravdava na najbolji mogući način, činjenicom da su u samom državnom vrhu“, objasnio je Posavec.
Pomoćnik i župan podržali konferenciju „Živjeti zdravo“
Posjetu čakovečkoj bolnici prethodilo je sudjelovanje župana i pomoćnika ministra na 8.Županijskoj konferenciji „Živjeti zdravo“, u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije. Uz naglasak na važnost zdrave prehrane, tjelesnu aktivnost, prevenciju debljine i smanjenje obolijevanja od kroničnih bolesti, promoviran je zdrav načina života. Jedna od ključnih aktivnosti zdravstvenog obrazovanja je edukacija najmlađih pa program potiče uvođenje zdravih jelovnika u predškolske i školske institucije kao temelj prevencije i promocije zdravog življenja, o čemu je govorio i župan uz naglasak na važnost kretanja. „Kretanje je najjeftiniji i najučinkovitiji način prevencije svih bolesti i ono pridonosi zdravijem načinu života, zato smo tome izuzetno dobro pristupili u Međimurskoj županiji gdje smo prepoznali koliko je važno senzibilizirati javnost“, objasnio je Posavec i dodao da tome svjedoči organiziran i uspješan sustav sportske rekreacije. Pritom je Zavodu te ravnateljici Marini Payerl - Pal čestitao 20 godina djelovanja u Međimurju, a čestitkama se pridružio i pomoćnik ministra rekavši kako međimurski djelatnici u zdravstvu rade odličan posao te će se i u narednom periodu pridružiti svim akcijama i događanjima kojima promiču zdravlje te prevenciju.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content