Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Obilježen dan sv. Barbare u Murskom Središću

Datum objave: 6. prosinca 2015.

Grad Mursko Središće poznat je po svojoj dugogodišnjoj tradiciji rudarenja koja potječe još od početka prošlog stoljeća. Zbog iznimne važnosti te djelatnosti, već se šestu godinu zaredom 4. prosinca slavi kao gradski blagdan, obilježavanjem dana sv. Barbare, zaštitnice rudara i građevinara. Ovaj su dan svojom nazočnošću uveličali župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenikom Zoranom Vidovićem, te načelnik općine Selnica Ervin Vičević, uz domaćinstvo gradonačelnika Dražena Srpaka. Svečanost je započela svetom misom u crkvi Marije Kraljice i sv. Ladislava, nakon čega je organiziran prigodni program ispred novouređene zgrade Dječjeg vrtića Maslačak, gdje su se njihovi najmlađi polaznici predstavili s kratkom plesnom točkom u narodnim nošnjama. Uslijedila je molitva koju je vodio vlč. Tomislav Antekolović, nakon čega su položene svijeće i vijenci kod spomenika sv. Barbare i spomenika rudarima.
Župan Posavec tom je prigodom čestitao njihov dan svim građankama i građanima, ali i gradonačelniku Murskog Središća na svemu što radi za grad te napomenuo kako će se Županija i dalje zalagati da se nastavi uzlet i razvoj samog sjevera Hrvatske. Na kraju je još jednom svima čestitao na dobroj organizaciji i očuvanju ove hvalevrijedne tradicije te poželio u budućnosti još puno novih, uspješnih projekata.
Gradonačelnik Srpak iskoristio je priliku da svima poželi puno uspjeha u 2016., iako je konstatirao kako se i ove godine u gradu dosta napravilo. Ono na što je posebno ponosan jest to da će se telekomunikacijska antena, zbog koje su se vodile mnoge rasprave i prijepori, konačno iz centra, preseliti van grada.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content