Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Okrugli stol povodom Dana osoba s invaliditetom

Datum objave: 3. prosinca 2015.

Danas je 3. prosinac, Međunarodni dan osoba s invaliditetom koji se dakako u organizaciji Saveza udruga osoba s invaliditetom obilježava i u Međimurskoj županiji.
Kao prva aktivnost koja je prethodila tradicionalnom prijemu u Županiji, održan je i Okrugli stol Saveza, na temu “Financiranje udruga: lokalno financiranje i sufinanciranje europskih projekata”. I ove je godine u Proračunu Međimurska županija izdvojila određena sredstva namijenjena upravo udrugama, rekao je župan Matija Posavec te naglasio kako je više od 200 tisuća kuna preko javnog natječaja predviđeno za rad udruga te više od 300 tisuća Dječjem vrtiću Zvir Čakovec za nastavak projekta te djelovanju Dječjeg vrtića Fijolica Prelog prema programu za djecu s autističnim poremećajima.
Dodao je ujedno dakako da će se Županija s veseljem pridruživati i dalje svim akcijama, projektima i manifestacijama Saveza, s ciljem postizanja punog i jednakog uživanja ljudskih prava i sudjelovanja osoba s invaliditetom u društvu. Na tome mu je zahvalila predsjednica Saveza, Marija Ciglar te dala riječ Igoru Rogineku, izvršnom direktoru Autonomnog centra Čakovec ACT-a, koji je predstavio mogućnosti financiranja i provedbe europskih projekata kojih u Međimurju ne nedostaje.

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content