Veselo  je bilo još jedno jutro u Velikoj vijećnici Međimurske županije, a razlog  tome su 34 razigrana i nasmijana učenika 3. razreda OŠ Orehovica, koji su u pratnji svojih učiteljica posjetili Međimursku županiju u sklopu nastavnog programa prirode i građanskog odgoja koji im omogućavaju da postanu odgovorni i aktivni članovi društva.

Naravno, mališane je najviše zanimalo što radi župan, kojeg su usporedili s predsjednikom države, stoga je veselje opet poraslo dolaskom i samog župana Međimurske županije Matije Posavca kojem su svi zajedno zapjevali pjesmu „Kriči, kriči tiček“. Dakako, ugodno druženje ovjekovječeno je i zajedničkom fotografijom,  a župan je na kraju svima poželio uspješan nastavak školske godine i još puno petica.

Posjet je organiziran kako bi učenici iz prve ruke mogli učiti o svojoj županiji,  u čemu im je pomogao njihov nekadašnji ravnatelj, a sadašnji pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Branko Sušec. Pročelnik se na trenutak podsjetio svojih profesorskih dana, provjerivši na samom početku znanje učenika koji su se u tome dobro snašli, pokazavši time kako je građanski odgoj bitan u njihovom razumijevanju i općoj informiranosti.

Ulaskom u prosinac bliži se vrijeme božićnih priredaba, a mnogi će učenici na njima i nastupiti. Tako su generalnu probu neki od njih imali upravo u Velikoj vijećnici, recitirajući prigodne pjesme. Uslijedila su i pitanja samih učenika, koje je zanimalo nalaze li se u prostoriji suda, kada je izgrađena županijska zgrada, te ima li zaštitare.