Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Predstavljen novi "Hrvatski kajkavski kolendar 2016."

Datum objave: 2. prosinca 2015.

Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu u restoranu "Pilka" predstavio je Hrvatski kajkavski kolendar za 2016. godinu, a tom su prigodom o novom izdanju čakovečkog ogranka govorili predsjednik Ivan Pranjić, glavni urednik Stjepan Hranjec, zamjenik župana Zoran Vidović i prof. dr.sc. Dragutin Feletar.
Ovogodišnje izdanje Hrvatskog kajkavskog kalendara donosi na gotovo 400 stranica teme posvećene 450. obljetnici Sigetske bitke koja se obilježava u 2016., mnoge povijesne teme, priloge s tematikom grupiranom u rubriku "Ljudi, događaji i sudbine", zatim prirodoslovne i folklorističke teme, putositnice, beletristiku i drugo, što je objašnjeno uz nazočnost brojnih suradnika i članova uredništva, međimurskih gospodarstvenika, predstavnika međimurskih župa, političkih, obrazovnih, kulturnih i drugih javnih djelatnika te predstavnika ogranka Matice iz drugih županije.
Kalendar je tiskan u nakladi od 2000 primjeraka, a kao prilog kalendaru tiskana je i mapa "Rodoslovlje obitelji Zrinski". Hrvatski kajkavski kolendar 2016.  može se nabaviti u prostorijama Matice hrvatske u Čakovcu po cijeni od 60 kuna.
Svi govornici istakli su kako Hrvatski kajkavski kolendar predstavlja izdanje koje je jedini takav medij u cijeloj sjeverozapadnoj Hrvatskoj u kojem se ljudi svih obrazovnih razina mogu izraziti na kajkavskom izričaju uz poruku neka se riječ "kaj" još dugo i uvijek čuje
Spomenimo kako se u umjetničkom djelu programa predstavila Vokalna skupina "Zrinski" iz Nedelišća.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content