Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Sveti Martin na Muri uz gospodarsku zonu dobio novu benzinsku postaju

Datum objave: 1. prosinca 2015.

Prije nepuna tri tjedna s radom je započela nova benzinska postaja u Svetom Martinu na Muri, a već je u tom periodu ostvarila pet puta više prometa nego što je to prilikom realizacije ovog projekta bilo planirano. Ipak, službeno otvorenje održano je krajem studenog, a tamošnji mještani osim same postaje time su dobili i kafić „Martin's bar“ s vanjskim i unutarnjim dijelom, pekaru, trgovinu, te jednu od najsuvremenijih samoposlužnih autopraonica u regiji. Radi se o frekventnoj lokaciji koju su prepoznali investitori iz tvrtke Adria Oil d.o.o. iz Kastva, specijalizirane za opskrbu nafte i naftnih derivata i već najavili moguće novo ulaganje u Međimurju. Predstavnik uprave Igor Lučić napomenuo je kako je ovo izazovna regija jer zahtijeva visoku kvalitetu usluge i da se u bližem okruženju nalaze još samo dvije njihove pumpe, u Ivancu i Ludbregu.
„Ova je benzinska postaja nedostajala ovom dijelu Međimurja, jer su mještani dosad gorivo morali nabavljati u obližnjim benzinskim postajama u Štrigovi, Murskom Središću ili Čakovcu, a zbog sve većeg broja upita turista, ovaj je projekt bio neophodan za daljnji razvitak Svetog Martina“, rekao je načelnik općine Sveti Martin na Muri Franjo Makovec, spomenuvši kako općina ostvaruje godišnje oko 90 tisuća noćenja, te da je ovaj projekt pravi dobitak, ostvaren u dobroj suradnji s Međimurskom županijom. „Mi smo samo servis, i pokušavamo to odrađivati na najbolji mogući način, te je ovaj projekt dokaz da jedna mala općina sa 2000 stanovnika na izvrstan način opravdava svoje postojanje“, rekao je načelnik, dodavši kako je u 2015. godini u općinu investirano više od 50 milijuna kuna, dok su očekivanja za iduću godinu još i veća.
Župan Međimurske županije Matija Posavec izrazio je veliko zadovoljstvo ostvarenjem ovog projekta, uz želju da takvih investicija bude što više u budućnosti, a spomenuo je i tri razloga zašto je ovaj projekt od iznimnog značaja. „Prvo, ovo je poduzetnički pothvat i uvijek treba čestitati svakom poduzetniku koji se odluči investirati, otvarati nova radna mjesta i stvarati nove vrijednosti za cijelu zajednicu. Drugo, ovo je potreba stanovništva Svetog Martina na Muri koji sve više dobiva vizuru jednog pravog centra ovog dijela Međimurja. I treće, ovo je investicija u naše gospodarstvo, jer širenjem svetomartinske gospodarske zone, i ova će investicija biti okružena novim tvornicama i investicijama“, objasnio je Posavec.
Voditelj franšize Matej Valkaj otkrio je kako su cijene goriva sukladne onima drugih benzinskih postaja, te se usklađuju sa stanjem cijena nafte u okruženju. Ukupna je vrijednost investicije preko 4 milijuna kuna, a radno vrijeme na postaji je od 05:00 do 23:00 sata svakog dana u tjednu. Također, iskoristio je priliku da se zahvali svim poslovnim partnerima, predstavnicima tvrtke Adria Oil, izvođačima radova i nadzornim tijelima. Posebnu zahvalu uputio je Općini, kao i Međimurskoj županiji zbog dobre suradnje i brzog izdavanja uporabne i građevinske dozvole.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content