Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Potpredsjednica HGK: „Nova Vlada trebala bi doći učiti na međimurskom primjeru“

Datum objave: 24. studenoga 2015.

I ove su godine tradicionalno na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK - Županijske komore Čakovec, dodijeljena priznanja za najuspješnije tvrtke u Međimurskoj županiji, točnije trgovačkim društvima u kategoriji velikih, srednjih i malih, za poslovnu godinu 2014. Radi se o Zlatnoj plaketi, nagradi koja je posebna čast svim tvrtkama, kako dolazi direktno od struke. Svi poduzetnici rade 365 dana u godini i čine Međimurje i međimursko gospodarstvo konkurentnim, pa se prema najnovijim podacima iz 2014. godine dvostruko više izvozi nego što uvozi, povećana je zaposlenost, smanjen broj nezaposlenih, bilježimo porast prihoda, uzlaznog trenda financijskih rezultata, ali i prosječne mjesečne neto plaće.
„Sretan sam da smo i danas u velikom broju stigli na svečanu sjednicu, na kojoj uvijek imamo samo jednu točku dnevnog reda i ističemo najbolje. Odabrali smo ih nakon uzimanja u obzir osam kategorija poslovanja i uspješnosti, a ovogodišnji laureati oni su koji uspješno vode naše gospodarstvo u pozitivnom smjeru što dokazuju i svi navedeni pokazatelji“, rekao je predsjednik Županijske komore Mladen Križaić.
Komora je za 2014. godinu odlučila Zlatne plakete dodijeliti tvrci Tubla d.o.o. Čakovec u kategoriji velikih, Šestan-Buschu d.o.o. Prelog u kategoriji srednjih i Euroklimi d.o.o. iz Goričana u kategoriji malih tvrtki. Posebno priznanje, Zlatna plaketa za inovativnost, otišla je u ruke tvrtci Bernarda d.o.o. iz Pušćina.
„Danas treba čestitati svakome tko se bavi gospodarstvom, onome koji stvara i proizvodi, a takvih u Međimurju ima puno. Iako smo mala županija, u svakom segmentu imamo iznadprosječne rezultate, posebice kada su u pitanju produktivnost i rentabilnost kapitala. Dosta je bilo samozatajnosti, moramo s ponosom isticati svoju uspješnost, prema primjeru i naših dobitnika koji su priznati u cijelom svijetu te taj model poslovanja primijeniti na cijelu zemlju“, naglasio je župan Međimurske županije Matija Posavec, na čiji se govor u superlativima nadovezala i potpredsjednica HGK-a Mirjana Čagalj, objasnivši kako je svjesna da je u kraju koji je apsolutno ispred svih u gospodarskom razvoju. „Moj savjet onome koji će formirati novu Vladu je da prvo posjeti vašu županiju i sve naučeno prenese u cijeloj Hrvatskoj. Ovo je zaista jedan svijetli primjer poslovanja koji ulijeva optimizam“, dodala je.
 Optimizam su u pozitivnim gospodarskim trendovima potvrdili i laureati. Tako je u ime dobitnika dvije godine zaredom, suvlasnica Štefanija Šestan objasnila rast tvrtke iz srednje u veliku i u prvom redu za uspješnost i rast zahvalila djelatnicima. Isto je učinila i vlasnica Bernarda Cecelja kojoj ova, tek jedna nagrada u nizu, donosi novi elan, da bude još inovativnija i bolja u svom radu, zajedno s oko 200 zaposlenih. Član Uprave Tuble, Francesco Ruffoli pohvalio je investicije vrijedne više od 390 milijuna kuna i profesionalnost ovdašnjih službi i radnika, a Josip Bašnec, vlasnik Euroklime istaknuo želju da se i dalje Međimurje, ali naše tvrtke prepoznaju po onome što znaju najbolje, a to je pošteno raditi. „Rast Međimurja je rast cijele Hrvatske, jer nema uspješnog hrvatskog gospodarstva bez onog međimurskog“, za kraj je naglasio međimurski župan.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content