Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija ima novih 17 stipendista u školovanju za deficitarna zanimanja

Datum objave: 24. studenoga 2015.

Obrtnička komora Međimurske županije nastavlja s programom stipendiranja učenika za deficitarna obrtnička zanimanja koji imaju prebivalište na području Međimurske županije. „Ovaj projekt ne bi mogao biti realiziran da se prije deset godina prokjektu nije pridružila Međimurska županija, prije devet godina Grad Čakovec, prije šest godina Grad Prelog, a od prošle godine i Općina Orehovica. Svi mi svjesni smo važnosti spoja gospodarstva i obrazovanja te prilagođavamo sustav djeci i mladima. Svi oni koji su ove školske godine na popisu nakon završetka školovanja imaju siguran posao, a to nam je prioritet”, objasnio je na samoj svečanosti upoznavanja sa 17 novih stipendista župan Međimurske županije Matija Posavec te pozdravio rad i sve napore naše komore jer vrednuje dobre i uspješne učenike.
„U dosadašnjih dvanaest godina provođenja projekta „Obrazovanje u obrtništvu”, Obrtnička komora Međimurske županije stipendirala je ukupno 361 učenika, a izravno na njihove račune uplaćeno je više od 2,4 milijuna kuna”, rekao je u uvodu Boris Lukovnjak, predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije te uz župana koji podupire kako ovaj, tako i sve projekte međimurskih obrtnika, pozdravio prisutne preloškog gradonačelnika Ljubomira Kolareka, pročelnika UO za društvene djelatnosti Međimurske županije Branka Sušeca i Slobodana Veinovića, iz UO za društvene, protokolarne i europske poslove Grada Čakovca.
Svi oni podržali su projekt ove godine težak 102 tisuće kuna te čestitali su novim stipendistima, a to su: Lana Perko, Gabrijela Oršuš, Karlo Jug, Martin Levačić, Renato Remar, Andrej Mustač, Kristijan Brezovec, Ivan Golub, Lovro Jakšić, Ljerko Varga, Vilim Andrlon, Mihael Mužina, Denis Vrbanec, Nikolina Posedi, Marko Toplek, Sven Branilović i Marija-Jelena Marinković. Tako će Međimurje dobiti 4 nova kuhara, 3 strojobravara, 3 autoelektričara, 2 bravara, 2 pomoćna krojača te po 1 tokar, elekromehaničar i pekar. Radi se o osam različitih zanimanja iz tri škole, Tehničke škole Čakovec, Srednje škole Prelog i Gospodarske škole Čakovec. Svi oni stipendije su primili po prvi puta, a radi se o iznosu od 600 kuna mjesečno, za koji su ugovor potpisali predsjednik komore s roditeljima i učenicima.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content