Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Županu u posjet stigli učenici 1.Osnovne škole Čakovec

Datum objave: 23. studenoga 2015.

Kako se postaje župan? Kako izgleda radni dan župana? Tko je glavniji župan ili gradonačelnik? Nije li dosadno biti političar?, samo je dio pitanja koja su odjekivala Velikom vijećnicom Međimurske županije, u kojoj su svoje učenje o Županije zaključili učenici trećih razreda I. Osnovne škole Čakovec. U okviru nastavnog programa iz predmeta prirode, točnije građanskog odgoja, trećaši su posjetili Međimursku županiju u pratnji učiteljica Anite Vadas i Velimire Vinković, s ciljem da i u praksi usvoje ustroj svoje županije te njenih obilježja, kako bi se što bolje pripremili za zadatke koji ih čekaju.
Veselju učenika nije bilo kraja kada je na njihove upite odgovarao međimurski župan Matija Posavec kojeg su prozvali direktorom županije. Posavec, koji je i sam bio učenik čakovečke 1. osnovne, strpljivo je odgovarao na pitanja i trudio se djeci približiti svoj rad, a uz mnoge ozbiljne našle su se i neke zabavne teme, kao njihove zajedničke točke koje su oduševile mališane.
Da prate aktualna  zbivanja u Međimurju, dala su naslutiti i pitanja o izbjeglicama diljem Europe. Iako mali,  pokazali su  zabrinutost i suosjećanje za svoje vršnjake i njihove roditelje, ali i odahnuli jer znaju da će oni doći do svog cilja koji nije Hrvatska. Županija brine o svima, kako nama, tako i našim roditeljima, ali i za prirodu i šume, objasnili su. Pitanje koje pak se nametnulo kao nit vodilja usko je vezano na rad župana i županijskih odijela, a radi se o izgradnji novih škola i dvorana, na čemu su mu učenici od srca zahvalili.
Župan nije krio svoje zadovoljstvo posjetom učenika koja su zbog svog znanja, radoznalosti i iskrenosti jako ugodno društvo, a pohvalio je i učiteljice te njihov angažman da djeci i u praksi približe ovaj oblik nastave koji omogućuje brže i lakše učenje. Nakon što su se počastili slatkišima i sokovima svoj su posjet ovjekovječili veselim fotografijama i iznenadili župana pjesmom „Bratec Martin“ u kojoj im se rado pridružio.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content