Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Nedelišću održan uspješni 9. sajam MESAP JESEN 2015.

Datum objave: 15. studenoga 2015.

Mesap Jesen. 9. po redu međimurski sajam poduzetništva okupio je 70-ak izlagača, gospodarstvenika, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, poljoprivrednika, ali i udruga i tvrtki iz nekoliko gospodarskih grana, uz sve navedene i obnovljive izvore energije te komunalne i ekološke opreme. Naime u subotu i nedjelju predstavlja se sve ono u čemu međimurske tvrtke i gospodarstvo prednjače u Republici Hrvatskoj te po čemu mogu svima poslužiti kao primjer. „S ovim smo sajmom krenuli još 2007. godine, on se vidljivo razvija iz godine u godinu, kao i ideja da unaprijedimo našu poljoprivrednu proizvodnju. Naime već smo tada govorili kako bi Hrvatska mogla proizvesti hrane za sve svoje potrebe, ali i za izvoz, pa u ova dva dana sajma želimo promovirati domaće autohtone proizvode, promovirati ih na tržištu, plasirati i tako podržati hrvatsko gospodarstvo“, rekao je Vitomir Kirić, direktor Mesapa.
Sajamski prostor u Nedelišću već je niz godina mjesto okupljanja kako gospodarstvenika, tako i posjetitelja te lokacija koja nudi mnoge prilike za sklapanje novih poslova, raznovrsne sadržaje, stručne skupove, radionice, predavanja te dakako predstavljanja izlagača, uz besplatan ulaz. Dobru poduzetničku klimu i nastavak gospodarskog povezivanja, pohvalio je i zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović i istaknuo kako je važno okupljanje gospodarstvenika u ovoj velebnoj dvorani veličine 2.500 m2, izložbenog i poslovnog prostora. „Ako uzmemo u obzir da u Međimurju imamo oko 6200 poljoprivrednih proizvođača, uz to 96 posto obradivih površina, jasno je koliko nam je važan poljoprivredni sektor. Sajmovi pak u prvom redu služe da uz nove trendove i informacije na tržištu, osiguraju i nove kontakte uz edukacije“, rekao je zamjenik međimurskog župana i otvorio ovogodišnji Mesap Jesen.
Ovogodišnji izlagači, osim predstavljanja svojih proizvoda, u dva će dana dati presjek aktualnosti iz svog segmenta djelovanja, ali i što je posebice važno, međusobno razmijeniti iskustva. „Stoga nas veseli kako smo na ovom sajmu koji je već tradicija uspostavili suradnju i s Gradom Sinjom, tamošnjom zadrugom te njihovim i lokalnim LAG-ovima. Zajednički ćemo uz Županiju raditi na pripremi novih projekata“, objasnio je načelnik Općine Nedelišće Darko Dania.
Spomenimo kako je svečanost otvorenja uveličao i nastup Pjevačkog zbora Josip Vrhovski iz Nedelišća, a uz pjesmu već je najavljen novi projekt koji očekuje Međimursku županiju, Općinu Nedelišće i Mesap, a to je sajam u vrijeme Adventa sredinom prosinca te tradicionalni Božićni koncert u Nedelišću.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content