Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U suradnji Međimurske županije i Općine Goričan krenula druga faza radova na sportskoj dvorani

Datum objave: 6. studenoga 2015.

U Goričanu je danas pravi praznik, a osim što se slavi dan zaštitnika općine, sv. Leonard, posebno veselje vlada i zbog novog ugovora kojeg su danas potpisali župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik Općine Goričan Mario Moharić i predsjednik uprave Međimurje graditeljstva d.o.o. Goran Knežević, uz prisustvo predsjednika Skupštine Međimurske županije Mladena Novaka. Naime na veselje 178 učenika, posebice prisutnih 1., 2. i 4. razreda, danas je najavljeno kako će se do kraja godine zaključiti druga faza izgradnje sportske dvorane. Naime upravo je dvorana u Goričanu već postala glavno pitanje u posljednjih 20 godina, a kako župan i Županija imaju jedan od osnovnih ciljeva djelovanja rješavati upravo kapitalne investicije u škologradnji, novim rješenjem uspjeli su i ovaj projekt usmjeriti prema njegovu zaključenju. Tako su Općina i Županija potpisali Sporazum o sufinanciranju izgradnje sportske dvorane, dok Županija i izvođač radova Ugovor o izvođenju radova za početak izgradnje, II. faza te su sada stvoreni svi preduvjeti za početak izgradnje.
Nakon što se odradi najavljena faza građevinskih radova, kreće i ona treća, ujedno i posljednja kojom će se zaključiti još jedna investicija na području Međimurske županije. Na sjednici Općinskog vijeća donesena je odluka da se krene u javnu nabavu u vrijednosti od 5 milijuna kuna prema bankama te najpovoljniji odabir za kreditiranje. Većinski dio obaveze preuzet će Županija, a ostatak Općina. „Ovo je samo još jedan dokaz kako jedna općina u suradnji sa županijom može i zna na dobar način pristupiti realizaciji investicija od posebnih važnosti za naš kraj. Zajednički ćemo u narednih nekoliko godina s jednim i drugim proračunom najlakše vratiti zaduženje, a ono što je najbitnije, ovoj zajednici u narednih godinu i pol dati mjesto okupljanja, a djeci i sportašima dvoranu s kojom će se ponositi i u koju će se često vraćati“, objasnio je međimurski župan.
„Sretni smo da ćemo napokon realizirati ovaj san svih nas u općini, jedva smo ga dočekali, vrijednost radova ove faze je 470 tisuća kuna, od toga općina participira sa 100 tisuća kuna“, dodao je Moharić, a Zlatko Varošanec, ravnatelj škole naglasio kako djeca svaki dan ispituju kada će dobiti svoju dvoranu, a da zaista žele da se što prije realizira dokaz su i nestrpljivi učenici koji su prisustvovali potpisivanju.
„Dvorana je postala svojevrsni statusni simbol svakog kraja, Goričan je itekako zaslužuje, tako da ćemo u našem proračunu osigurati i zaključiti još jednu važnu investiciju, što za nas je svaki projekt u škologradnji“, za kraj je dodao međimurski župan te pohvalio činjenicu kako će upravo općina Goričan biti prva u Hrvatskoj koja će imati svako domaćinstvo spojeno optičkim kablom.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content