Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dogovorom Županije i Općine, učenicima PŠ Gornji Kraljevec sigurniji put do škole i natrag

Datum objave: 6. studenoga 2015.

Mališani iz Područne škole Gornji Kraljevec više neće morati u školu i iz škole pješice, ili pak ovisiti o prijevozu svojih roditelja. Naime na inicijativu roditelja, škole, ali i Općine Vratišinec te uz pomoć Međimurske županije, zbog povećanog broja učenika Županija i Općina napravile su iznimku i zajednički krenule u financiranje prijevoza učenika na relaciji Remis – PŠ Gornji Kraljevec.
Tom je prigodom potpisan i ugovor o sufinanciranju čiji su potpisnici župan Matija Posavec i vlasnik Jambrošić Tours –a , Boris Jambrošić  te načelnik Zdravko Mlinarić.
Međimurska županija i ove je školske godine svim učenicima osigurala besplatni prijevoz, kako osnovnoškolcima tako i srednjoškolcima, no iako udaljenosti do 5 kilometara ne sufinancira, ovime su napravili iznimku. Time se u prvom redu uvelike olakšalo roditeljima koji su do sada prevozili djecu do škole, a jedan od važnijih razloga za to je veći broj djece koja polaze područnu školu u novoj školskoj godini. Prema dogovoru, Županija i Općina u tom će novonastalom trošku sudjelovati svaka s po 50 posto sredstava.
Prijevoz učenika izvršava se na bazi utvrđene linije za razdoblje od 01. listopada 2015. pa do kraja školske godine 2015./2016. U trenutku sklapanja ugovora 7 je učenika na predmetnoj relaciji, pa je potreba za manjim vozilom, a prijevoznik se obvezao prilagoditi vozni red, relaciju i eventualne promjene satnice prema uputama ravnatelja škole Željka Mačeka.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content