Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija, udruga slijepih i MURID djecu uključuju u programe rehabilitacije

Datum objave: 5. studenoga 2015.

Udruga slijepih Međimurske županije sa svojim je partnerima Međimurskom županijom i Međimurskom udrugom za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID održala završnu konferenciju projekta SHIFT i predstavila plan rada Dječjeg centra ZVIR.
Cilj ovog projekta je integracija djece s poteškoćama u razvoju koja do sada nisu bila uključena ni u kakav vid predškolskog obrazovanja i skrbi.  Danas su kroz Dječji centar ZVIR uključena u programe individualne i grupne rehabilitacije kao polazište za redovni predškolski i školski sustav.
Sami roditelji prošli su kroz profesionalnu edukaciju u Pučkom otvorenom učilištu Čakovec, radi poboljšanja svoje konkurentnosti na tržištu rada. Na taj se način 6 roditelja djece s poteškoćama u razvoju uspjelo i zaposliti. Ne manje važno je upoznavanje zajednice i njihovo senzibiliziranje s djecom  i njihovim roditeljima te punopravno uključivanje u društvo, objasnile su predsjednica Udruge slijepih Marija Ciglar i predsjednica udruge MURID Silvija Pucko. Pritom je njihov rad, sveobuhvatnu stručnu pomoć i djelovanje svih sudionika u procesu i realizaciji pohvalio župan Međimurske županije Matija Posavec te istaknuo potrebu za ovakvim projektima. Naglasio je ujedno da završetkom projekta SHIFT, nikako ne završava i suradnja te podrška kako njega, tako i Međimurske županije.
U pripremljenoj projekciji MURID-a i Udruge slijepih, svi prisutni upoznati su s radom, stručnim timom koja brine o djeci i djecom, čiji je osmijeh najveća nagrada svima uključenima u projekt.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content