Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Otvorena nova moderna ljekarna u Prelogu

Datum objave: 4. studenoga 2015.

Ljekarna Čakovec, ustanova čiji je osnivač Međimurska županija, pod svojom ingerencijom ima 10 jedinica, a jedna od njih je i ljekarnička jedinica Prelog. Prigodnom svečanošću, danas je otvoren novi prostor preloške ljekarne, moderniji i opremljeniji prostor prilagođen svim korisnicima. Naglasak je ipak na veličini prostora koji uslugu čini kvalitetnijom i prilagođenijom današnjim zahtjevima ljekarničkog poslovanja i potrebama pacijenata grada Preloga i okolnih mjesta.
„Ovakvi projekti pokazuju da javne ustanove nisu i ne smiju biti same sebi svrha, to je najbolje vidljivo upravo kod nas u Međimurju gdje smo u svakom segmentu rada usmjereni građanima. Veseli me ovaj moderniji prostor, on donosi novi standard i dokazuje da smo uspješno napravili još jedan posao i realizirali još jedan projekt za naše Međimurke i Međimurce“, rekao je međimurski župan na otvorenju i pohvalio činjenicu da Ljekarna Prelog tijekom preseljenja u novi prostor nije zatvorila vrata, već radila i preselila se istovremeno, što je za svaku pohvalu djelatnicima i ravnateljici.
„Iznimno sam zahvalna na realizaciji ovog projekta, posebno Županiji i Upravnom vijeću Ljekarne što su podržali ovo preseljenje, kao i zaposlenicima koji su sve to odradili. Mislili smo prije svega na pacijente, jer se sve više ukazuje potreba za određenom privatnosti, pa smo prvo osigurali odvojeni prostor u kojem će bez ustručavanja moći razgovarati o svojim problemima i zatražiti savjete“, naglasila je ravnateljica Ljekarne Čakovec Andreja Knežević. Radi se o investiciji od 370 tisuća kuna, s time da i najmodavci participiraju s dijelom sredstava, što je financirano iz tekućeg poslovanja Ljekarne Čakovec. „Ovi prostori pružit će bolju uslugu nego dosad, drago mi je da je upotpunjen ovaj segment Preloga, jer je ova zgrada povijesni dio grada“, objasnio je gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek.
S obzirom na tradiciju koju ljekarništvo ima u Prelogu svakako je bilo potrebno iznaći novi, veći i kvalitetniji prostor koji je bolje komunikacijski otvoren ostatku mjesta nego je to bio prijašnji. Ujedno je iznimno važno kako više nije u sporednoj nego glavnoj ulici te je vezan uz ostalu zdravstvenu infrastrukturu jer su ordinacije opće medicine u neposrednoj blizini, kao i sve ostale institucije (grad, knjižnica, tržnica).
„Shvatili smo potrebu za dostupnosti, kvalitetom usluge i samih proizvoda, važno je da budu na jednom standardu koji je iznad hrvatskog, a Prelog je to ovime i dobio. Mogu najaviti puno projekata u smislu adaptacija, otvaranja nekih novih ljekarna i dizanja kompletne zdravstvene skrbi za naše Međimurje“, za kraj je dodao Posavec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content