Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Nastavljaju se ulaganja u cestovnu infrastrukturu

Datum objave: 4. studenoga 2015.

U srijedu je u posjetu Čakovcu boravio ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić. S domaćinima, gradonačelnikom Grada Čakovca Stjepanom Kovačem i županom Međimurske županije Matijom Posavcem, razgovarao je o prošlim, sadašnjim i budućim projektima u cestovnom i željezničkom prometu na području Čakovca i Međimurja.
„U protekle 4 godine u cestovnu infrastrukturu na području Grada Čakovca uloženo je mnogo, od izgradnje pješačko-biciklističkih staza, novih prometnica te rekonstrukcije opasnih mjesta. Velik dio tih investicija išao je uz potpuno ili djelomično financiranje Hrvatskih cesta i resornog ministarstva.“, rekao je, među ostalim, gradonačelnik Čakovca. Dodao je da uskoro kreće rekonstrukcija križanja na južnoj zaobilaznici prema Savskoj Vesi i Ivanovcu, gdje će se semafori zamijeniti kružnim tokovima. „Ministarstvo je prepoznalo naše prometne potrebe, te je u projektiranju sjeveroistočna zaobilaznica Grada Čakovca, što je projekt, prema prvim procjenama, vrijedan oko 220 milijuna kuna. On će početi graditi čim završi potrebna dokumentacija, te provedu natječajiŠto se tiče nadvožnjaka u Kalničkoj ulici, intenzivno se traže izvori financiranja za njegovu obnovu, sama investicija prijavljena je na nekoliko mjesta, te očekujemo da će se ubrzo pronaći novac kako bi se započelo s prvom fazom sanacije, vrijednom oko 4 milijuna kuna.“, rekao je gradonačelnik Kovač.
Župan Međimurske županije Matija Posavec naglasio je da je razvijena cestovna infrastruktura preduvjet svakog razvoja, a mi u Međimurju toga smo svjesni te na poboljšanju prometnica mnogo radimo. Most preko Mure kod Murskog Središća jedan je od najvažnijih prometnih projekata, a vrijedan je oko 50 milijuna kuna. U fazi je projektiranja, te će se, kad projekti budu gotovi, prijaviti na europske fondove. „Prije dvije godine cesta Šenkovec-Banfi postala je državna cesta, a nakon završetka izgradnje kanalizacijske mreže u Općini Sv. Juraj na Bregu, kreće njeno proširivanje i sanacija. U planu je i spoj starog i novog Graničnog prijelaza Goričan, čime bi se postojeća infrastruktura, koja je danas zapuštena stavila u funkciju.“, rekao je među ostalim župan Posavec.
„Međimurje je i u pristupu cestogradnji među najboljima u Hrvatskoj, te se zahvaljujući dobroj suradnji grada, županije, ministarstva i Hrvatskih cesta, ovdje mnogo radi i gradi.  Svi ovi projekti o kojima su govorili gradonačelnik i župan su pred realizacijom, te će biti realizirani ili se početi graditi u naredne četiri godine.“, rekao je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić. Zbog opravdane potrebe, odnosno velikog broja vozila koja svakodnevno prolaze Nedelišćem, zaobilaznica ovog naselja glavni je prometni prioritet. U tijeku je izrada projektne dokumentacije, te će ova zaobilaznica, prema riječima ministra, bili jedan od pet do šest projekata koji će se prijaviti za sufinanciranje cestovne infrastrukture iz fondova Europske unije. Naša zemlja u narednih pet godina za te namjene ima na raspolaganju  330 milijuna eura, završio je ministar Hajdaš Dončić.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content