Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

HEP uložio 20 milijuna kuna u rekonstrukciju trafostanice Trokut

Datum objave: 4. studenoga 2015.

U Čakovcu je puštena u pokusni rad trafostanica Trokut (kod rotora prema Nedelišću) čiji se završetak rekonstrukcije očekuje do kraja godine. Radi se o najvećoj međimurskoj investiciji u energetici, vrijednoj 20 milijuna kuna. Iako je Elektra Čakovecrelativno malo distribucijsko područje, ima veliki broj elektro energetskih objekata te upravlja s više od tri tisuće vodovasvih naponskih razina te s 630 trafostanica različitih naponskih nivoa, kazao je tom prigodom Mladen Hren, direktor HEP ODS d.o.o. Čakovec.
Prošle godine Elektra Čakovec započela je kapitalnu investicijurekonstrukcije trafo stanice Trokut kojom se energijomopskrbljuje dvije trećine Međimurja. Trafostanica trokut izgrađena je 1967. godine i u posljednjih 48 godina nije bilo ozbiljnijeg ulaganja, tako da je ovih dvadeset milijuna kuna najveće ulaganje koje je Hrvatska elektroprivreda napravila u zadnjih 25 godina.
Rekonstrukciji se pristupilo kako bi se produljio životni vijek trafostanice, a ona obuhvaća građevinske radove na vanjskom dijelu zgrade kao i kompletnu izmjenu elektro opreme, od srednjeg i niskog napona kao i relejne zaštite.
Njome su postignuta i tri osnovna cilja, kazao je direktor čakovečke Elektre. Sigurnost i pouzdanost daljnje opskrbe,povećanje kapaciteta, a ujedno je to zalog za budućnost s obzirom na to da Elektra Čakovec uskoro planira prelazak na pogonski napon od 20 kV.

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content