Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Potpisan Sporazum o sufinanciranju radova na uređenju prostora Knjižnice „Nikola Zrinski“ Čakovec

Datum objave: 3. studenoga 2015.

U ponedjeljak je u Knjižnici „Nikola Zrinski“  u Čakovcu potpisan trojni Sporazum o sufinanciranju radova na uređenju prostora Knjižnice i uređenju međusobnih obveza. Sporazum koji omogućuje uređenje Časničkog doma za potrebe ove ustanove, vrijedan je 664.537,64 kune, a potpisali su da Knjižnica „Nikola Zrinski“ Čakovec, Međimurska županija i Grad Čakovec.
Ovim sporazumom regulirani je dug koji Međimurska županija ima prema Knjižnici, a koji otežava poslovanje ustanove te ih sprječava u daljnjim ulaganjima. S druge strane,  dug je opterećivao i županijski proračun te odnose između Županije i Grada Čakovca.  Potpisanim Sporazumom uredit će se prostor u bivšem Časničkom domu koji je u vlasništvu Grada, a koristit će se za potrebe Knjižnice. Konkretno, tamo će se nalaziti igraonica, Dječji i studijski odjeli te mala multimedijalna dvorana.
Gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač tom je prilikom rekao da iako je riječ  o ustanovi kojoj je Grad Čakovec osnivač, no od interesa je za cijelu županiju. Učenici, studenti i svi ostali građani iz cijelog Međimurja koriste njezine usluge, te briga za nju i njen razvoj ne može biti isključivo na leđima Grada Čakovca. Ovaj sporazum na tome je tragu, te vjerujem da za našu knjižnicu, ali i međusobne odnose dolaze bolji dani, istaknuo je gradonačelnik Kovač.
Župan Međimurske županije Matija Posavec rekao je da je razvoj Knjižnice svima u interesu. To je središnja i najveća takva ustanova u Međimurskoj županiji, a ovaj Sporazum omogućit će njezin razvoj te podizanje standarda i kvalitete usluge za sve korisnike. Bez obzira na nove tehnologije, knjižnice će i dalje svojim sadržajima biti potrebne, te je važno da se i dalje razvijaju, naglasio je župan Posavec.
Ravnateljica Knjižnice Ljiljana Križan, rekla je da se konačno nazire kraj manjka prostora u kojem djeluju, te ujedno i strahovima od gubljenja statusa matičnosti. I prostori koji će se osloboditi u sadašnjem objektu preuredit će se i iskoristiti za poboljšanje djelatnosti, rekla je među ostalim ravnateljica Križan.
Radovi bi trebali završiti pet mjeseci nakon potpisivanja Ugovora, a kako su rekli na na konferenciji za novinare, prvi korisnici u nove prostore ući će za Dan Grada.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content