Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježen blagdan Svih svetih u Međimurju

Datum objave: 31. listopada 2015.

„Iznimno je važno obilježavati ove dane i prisjećati se na naše sugrađane, prijatelje, sve one branitelje koji više nisu s nama, a koji su svojom žrtvom zaslužili naše poštovanje i pijetet. Međimurska županija će se i dalje na ovakve i slične načine prisjećati na sve njih, pozivam sve da to  ne čine samo jednom u godini, jer oni će živjeti toliko dugo koliko ih se sjećamo“, rekao je u svom govoru župan Međimurske županije Matija Posavec prilikom polaganja vijenaca i paljenja svijeća na Gradskom groblju u Mihovljanu u prigodi blagdana Svih svetih, 1. studenoga i Dušnog dana, 2. studenoga. I ove je godine naime u organizaciji Ministarstva obrane RH, Ministarstva branitelja RH i Ministarstva unutarnjih poslova RH, odana počasti svim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog  rata. U spomen na sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve iz Domovinskog rata tako je kod središnjeg križa vijenac položilo izaslanstvo Međimurske županije, predvođeno županom, zamjenikom župana Zoranom Vidovićem te predsjednikom Skupštine Međimurske županije Mladenom Novakom.
Dan uoči blagdana Svih svetih, svijeće su, osim županijske delegacije, zapalila i izaslanstva ministarstava, Koordinacije udruga Domovinskog rata Međimurske županije na čelu s načelnikom Krunoslavom Gosarićem, Grada Čakovca predvođeno gradonačelnikom Stjepanom Kovačem, MORH-a, odnosno Uprave za obranu i MUP-a, točnije Policijske uprave međimurske, dok je molitvu predvodio gvardijan čakovečkog Franjevačkog samostana i župnik župe svetog Nikole biskupa u Čakovcu, fra Željko Železnjak.
Misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje iz Domovinskog rata održat će se na Dušni dan, u ponedjeljak, 2. studenog u 09:00 sati u župnoj crkvi Sv. Nikole biskupa u Čakovcu.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content