Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Početkom 2016. godine CZK u Murskom Središću dobiva novi vanjski izgled

Datum objave: 29. listopada 2015.

Briga za svaku općinu i svaki grad u Međimurskoj županiji, od strane Međimurske županije i državnih institucija, danas je samo još jednom potvrđena, kada su zamjenik ministra kulture RH Alen Kajmović, župan Međimurske županije Matija Posavec i gradonačelnik Dražen Srpak obišli još jednu investiciju koja se provodi na samom sjeveru Hrvatske i Međimurja. Naime početkom listopada krenulo se s trećom fazom adaptacije Centra za kulturu u Murskom Središću koja će obuhvatiti rekonstrukciju prizemnog dijela zgrade, rušenje postojećeg prizemnog dijela, gradnju novog i dogradnju gornje etaže te natkriveni trijem i vanjske stube s ogradom za gornju etažu. Adaptacijom vrijednom više od 990 tisuća kuna završava se cjelokupno vanjsko uređenje zgrade Centra za kulturu u okviru višegodišnjih planova razvoja kulturnih djelatnosti u Središću. Upravo je sufinanciranjem projekta „Adaptacija Centra za kulturu“ od strane Ministarstva kulture u iznosu od 200 tisuća kuna odrađena druga faza, dok je četvrta faza već kandidirana u program Izgradnja, održavanje i opremanje ustanova kulture za 2016. godinu. „Ministarstvo je ulagalo i ulagat će u ovaj projekt jer prepoznajemo njegovu vrijednost za međimurski kraj. Valja napomenuti kako se u protekle tri do četiri godine prosječno uložilo oko 5,5 milijuna kuna u međimursku kulturu te ovdašnje vrijedne i kvalitetne projekte, dok smo samo ove godine uložili 8 milijuna kuna“, objasnio je Kajmović.
Posavec: Nakon tri ispostave, projekta obilaznice, adaptirat će se i Centar za kulturu
Ujedno je i Međimurska županija dio svog proračuna namijenila za kulturni život Središćanaca te nakon što se godinama nije ulagalo, u samo dvije godine uložila 200 tisuća kuna. „Grad Mursko Središće i ovdašnji vrijedni ljudi uz dobro vodstvo zaslužuju da se u njih ulaže, a projekt Centra za kulturu pomažemo od samih početaka jer ovdašnje udruge, klubovi, savezi i društva zaslužuju svoj prostor i mjesto okupljanja. No ovo je za nas samo nastavak ulaganja, nakon što smo ovdje otvorili ispostave Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, našeg UO za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša, Upravnog odjela Policijske uprave, ali i krenuli u projekt izgradnje mosta i obilaznice“, naglasio je međimurski župan i pohvalio sve stručne službe koje podupiru ovu investiciju od 2011. godine.
 „Adaptacijom se predviđa i postavljanje nove vanjske stolarije, izvedba fasaderskih radova na sjeverozapadnom i sjeveroistočnom pročelju zgrade, stolarski radovi, keramičarski radovi, dok će zgrada ovom fazom biti kompletno riješena izvana. To nam je prevažna građevina da je još nemamo, a želja je božićnu predstava druge godine imati upravo tu“, rekao je gradonačelnik.
Inače, Centar za kuluru izgrađen je 1958. godine i sve do njegovog zatvaranja 2003. godine nosio je naziv Kino „Rudar“, kao glavno i najvažnije kulturno, društveno, zabavno i turističko središte koje će ovom adaptacijom prostor ponovo postati.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content