Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurje ponovo prvo, imamo jedinstvenu mobilnu aplikaciju za turiste

Datum objave: 29. listopada 2015.

U prostorima Muzejsko informativnog centra Muzeja Međimurja Čakovec održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljena nova smartphone aplikacija Visit Međimurje, koju je Turističkoj zajednici Međimurske županije donirala tvrtka Excedo d.o.o. Čakovec. Radi se o mobilnoj aplikaciji kojom se žele ostvariti mnogi ciljevi, vezani prije svega uz turizam i posjetitelje, a također i uz promociju međimurskih tradicionalnih i kulturnih vrijednosti. Aplikacija je zamišljena kao alat koji korisnicima pruža sve ključne informacije, vodi ih kroz Međimurje i ukazuje im na zanimljivosti, događanja i lokacije, čiji je sadržaj podijeljen po kategorijama kako bi se olakšala navigacija i korištenje. Sam idejni začetnik, ujedno i vlasnik tvrtke, Marko Čavka, objasnio je kako se u aplikaciji koriste najsuvremenija svjetska tehnološka dostignuća poput navigacije, integracije događanja u kalendar mobilnog uređaja, naprednog pretraživanja i slično te da ona predstavlja bazu s lokacijama i događajima iz Visit Međimurje portala, što će se sada nadograđivati novim lokacijama i sadržajima. „Nadam se da ćemo zajednički aplikaciju iskoristiti do njenog maksimalnog potencijala, da će to dovesti do novih turista u Međimurju, da ćemo im pokazati lokacije koje bi inače propustili,  te da ćemo ih idućih godina ponovno vratiti u Međimurje“, istaknuo je Čavka.
Župan Međimurske županije, ujedno i predsjednik TZ Međimurske županije, Matija Posavec, izrazio pak je veliko zadovoljstvo izradom aplikacije ovakvog tipa jer pokazuje da držimo korak s vremenom u kojem živimo. „Već smo navikli da prilikom posjeta stranim gradovima i regijama više ne trebamo karte, već je dovoljan smartphone koji nas može dovesti do svih top destinacija koje nas okružuju. Upravo to Međimurju treba, jer želimo da svatko tko nas posjeti doživi naš kraj među Murom i Dravom u pravom smislu riječi“, rekao je međimurski župan, istaknuvši kako je to put koji moramo razvijati dalje, jer upravo je to jedan dobar temelj na kojem možemo obogaćivati našu turističku ponudu, prezentirati potencijale, sve s ciljem povećanja broja turista. Valja spomenuti kako je ova aplikacija jedinstvena, jer ne pokriva samo jedan grad ili općinu, već cijelu županiju. „Danas ova tehnologija živi ovdje, danas smo mi u toj digitalizaciji uz bok velikim svjetskim metropolama“, napomenuo je župan Posavec, dok je njegova zamjenica Sandra Herman dodala kako je ovo svojevrstan poklon turističkoj zajednici i cijelom Međimurju za koji nismo dali ništa, a dobit ćemo jako puno. U ovoj prvoj fazi aplikacija će se fokusirati na dodavanje sadržaja i komunikaciju s korisnicima, a već se počelo i sa sljedećim fazama – ubacivanjem staza (biciklističkih, tematskih, pješačkih), prevođenjem aplikacije na engleski jezik, te uključivanje Bluetooth Beacons funkcija.
Radi se o postavkama koje prepoznaju točnu mikrolokaciju korisnika i prikazuju relevantni sadržaj kada se korisnik nađe u blizini nekog objekta ili lokacije te omogućavaju da se aplikacija koristi bez povezivanja na Internet, dakle offline. Prva faza predviđa postavljanje 40-tak Beaconsa, a s vremenom će se broj takvih lokacija povećavati, na cijelom teritoriju županije. Za samu aplikaciju, koja se već sada može skinuti u android i iOS verzijama, napravljen je i promotivni video u kojem se iz prve ruke može vidjeti način korištenja same aplikacije, a koju je prva isprobala jedna turistkinja iz Španjolske. Voditelj TZ Međimurske županije Rudi Grula, pritom je spomenuo kako će aplikacija biti predstavljena kao tehnološka inovacija na sajmu INOVA od 12. do 17. studenog na zagrebačkom velesajmu.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content