Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Kranovi i bageri u Pribislavcu, učenici uživali u početku gradnje nove škole i dvorane

Datum objave: 29. listopada 2015.

„Zahvaljujem vam se u ime svih 300-tinjak učenika, učitelja i profesora, za nas je ovo veliki dan“, danas je rekao ravnatelj OŠ Vladimira Nazora Pribislavec Bruno Matotek i uz zamjenika ministra kulture RH Alena Kajmovića, župana Međimurske županije Matiju Posavca i načelnicu Općine Pribislavec Višnju Ivačić položio kamen temeljac za izgradnju novog objekta osnovne škole i sportske dvorane u Pribislavcu. Uradio je to na veselje mnogobrojnih mještana, djelatnika škole i onih koji su sudjelovali u realizaciji projekta te uz blagoslov župnika vlč. Tomislava Kosa.
Posavec: U Međimurju se radi, stvara i proizvodi
Nakon što se punih 18 godina čekalo pokretanje ove kapitalne investicije i projekta koji je od velike važnosti, kako za općinu tako i cijelo Međimurje, Međimurska županija je sa svojim stručnim službama te agilnošću župana i načelnice, u samo 90 dana izradila glavni projekt, ishodila građevinsku dozvolu, uspješno provela otvoreni postupak nabave, sklopila ugovor o izvođenju radova i sada službeno krenula s radovima. „Dosta smo svih ovih godina slušali i razmišljali, s riječi prelazimo na djela“, u uvodu je rekao međimurski župan koji je Emi, Rebecci, Svenu i Davidu, redom učenicima tamošnje škole obećao da će u svoj novi drugi dom ući do kraja 2017. godine. „Svjedoci ste da svakodnevnim naporima radimo prvenstveno na rješavanju problema u škologradnji, na projektima koje su Međimurci dugo čekali. Ova je investicija dokaz da se u Međimurju radi, stvara i proizvodi“, jasan je bio Posavec te zaključio da će prva faza vrijedna više od 5 milijuna kuna, biti zaključena do kraja godine.
Ulaganje Vlade RH od 6 milijuna kuna sinonim je odnosa prema Međimurju
Uz ulaganje od 10 milijuna kuna u drugoj fazi, škola s 22 učionice te dvodijelna sportska dvorana, mogla bi za dvije godine nastavu iz dvorca i tjelesnu i zdravstvenu kulturu iz Društvenog doma preseliti u Ulici Braće Radića iza Poletovog nogometnog igrališta. „Ovaj kamen je simbol za postojanost koju želimo ovom objektu, neka zadovoljstvo svih učenika, djelatnik i ravnatelja koji će ovdje raditi bude nagrada svima koji su pomogli realizirati ovaj naš dugogodišnji san“, rekla je u svom obraćanju općinska načelnica koja je godinama radila na tome da se trenutni neadekvatni uvjeti promijene.
Stoga je i zamjenik ministra izrazio svoje zadovoljstvo jer će se to promijeniti te da će Međimurje uskoro dobiti jednu od najmodernijih škola na ovim prostorima. „Ovime završavamo jednu eru u općini, a vaša upornost i trud nisu mogli proći nezapaženo u Vladi RH koja je u konačnici donijela odluku da nakon 15 godina previranja i problema, gradnja osnovne škole mora krenuti“, rekao je Kajmović i dodao kako je ovaj projekt prerastao okvire same općine i postao sinonim odnosa državne vlasti prema Međimurju. Osim polaganja kamena temeljca, u Općini su pripremili i svečanu akademiju, upravo u Društvenom domu koji danas ima ulogu dvorane za sve namjene, na kojoj se uz nastup malog zbora učenika i Henrika Šimunkovića, prigodnim dokumentarnim filmom prisjetilo na 18 godina rada koji je sada iza svih Pribislavčanki i Pribislavčana.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content