Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Nikad veća podrška međimurskim studentima u Zagrebu

Datum objave: 24. listopada 2015.

S dolaskom nove akademske godine, Udruga studenata Međimurja u Zagrebu organizirala je svoju već dobro poznatu „Međimursku feštu“ u zagrebačkom klubu Roko koja redovito okuplja velik broj studenata iz našeg kraja. Prije same fešte, organizirana je i večera u restoranu „In Paprika“ za prijatelje i podupiratelje Udruge studenata Međimurja te općenito međimurskih studenata. Večeri su prisustvovali članovi predsjedništva Udruge studenata Međimurja, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, zamjenik ministra kulture Alen Kajmović,  župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač sa  zamjenikom Mariom Medvedom, predstavnici Zavičajnog društva Međimurje na čelu s počasnim predsjednikom Danijelom Režekom, a večeri se također pridružio i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima.
Okupljenima se obratio predsjednik Udruge studenata Međimurja David Krištofić te zahvalio svima koji podržavaju međimurske studente u njihovim projektima i pomažu im na bilo koji način. Kao što već postaje tradicija, Međimurska županija odlučila je studentima i organizirati besplatan prijevoz iz Čakovca za sve one koji su se htjeti pridruži veselici u Zagrebu. Nakon ugodne večere, svi su se gosti zajedno uputili prema Roku, gdje su ih već dočekali raspjevani studenti, a uz kratko fotografiranje za uspomenu, fešta je nastavljena u klubu uz tamburaše „Prava stvar“ koji su međimurske studente, kao i sve one koji su se htjeli pridružiti, održavali budnima i veselima do kasno u noć uz dobru glazbu i odličnu međimursku kapljicu. Našim studentima želimo puno sreće, Međimurska županija osigurat će im i u ovoj akademskoj godini jednokratne potpore i studentske kredite, ali i podršku iz Međimurske zaklade za obrazovanje Dr. Vinko Žganec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content