Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan Posavec sa „Žibekima“ pjevao „Kad si sretan“

Datum objave: 6. listopada 2015.

Stolice Velike vijećnice Međimurske županije, tek nekoliko sati prije 15. sjednice Skupštine Međimurske županije, upotpunili su mališani iz Dječjeg vrtića Žibeki iz Brezja. U ime županijskih vijećnika, obavili su generalnu probu za skupštinu te dizanjem ruku ocijenili rad svoje regionalne samouprave - pozitivnim.
Da su zadovoljni kako „striček Matija“ obavlja svoju funkciju, 29 pričljivih i vedrih predškolaraca nije krilo, a priliku da se sretnu s međimurskim županom Matijom Posavcem iskoristili su za postavljanje pitanja, pjevanje pjesmica, ali i za druženje te pripremanje za obilježavanje Dječjeg tjedna.
Hodnicima zgrade Međimurske županije odzvanjala je tako pjesmica Kad si sretan, ali i brzi i glasni odgovori djece iz Žibeka koji su pokazali da odgajateljice Željka Grđan i Alenka Maslač, uz vodstvo Ljubice Železnjak, rade odličan posao i već u najranijoj dobi mališane uče o svom rodnom kraju te prirodi i društvu koje ih okružuje, uz dakako pjesmu, igru i zabavu.
Djeca su se županu pohvalila kako su oni starija mješovita skupina, a kako su oni stariji, tako se i zovu „Veliki Žibeki“ te će brzo u školu. Pritom su mu poklonili njihov zajednički rad, zgradu Međimurske županije izrađenu od papira i kartona te svoje likovne radove na kojima je župan glavna tema, kako su nekoliko dana proučavali i učili o prvom čovjeku te sjedištu županije.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content