Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan Nikola Dobroslavić u Bruxellesu o pravnom okviru za prekograničnu suradnju

Datum objave: 2. listopada 2015.

U zgradi Europske komisije u Bruxellesu će od 12. do 14. listopada biti održano 114. plenarno zasjedanje Odbora regija. Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić tom će prilikom kao izvjestitelj predstaviti Nacrt mišljenja na temu "Jačanje prekogranične suradnje - potreba za boljim pravnim okvirom?" nakon čega bi ono trebalo biti usvojeno. Župan Dobroslavić je u ime Odbora regija izradio ovaj dokument koji između ostalog sadrži i preporuke o načinu na koji Europska unija treba uobličiti svoju politiku i zakone o navedenoj tematici. Izradi dokumenta pristupilo se na zahtjev luksemburškog predsjedništva koje je uočilo brojne prepreke koje otežavaju još uspješniji razvoj prekogranične suradnje. Rješenje vide u boljem pravnom okviru, s naglaskom na novom zakonskom alatu koji bi usvojila EU i kojim bi se pograničnim područjima osigurao poseban status, uključujući i mogućnost donošenja vlastitih propisa.
Predstavnici lokalnih i regionalnih vlasti zemalja Europske unije će, između ostalog, raspravljati i o financijskim instrumentima za potporu teritorijalnom razvoju o čemu će ih izvijestiti predstavnik Mazovjeckog vojvodstva Republike Poljske. Na zasjedanju će biti govora i o pojednostavljenju zajedničke poljoprivredne politike (ZPP) o čemu više možete pročitati ovdje:
Nacrt mišljenja Europskog odbora regija – Pojednostavljenje zajedničke poljoprivredne politike (ZPP) (77.8 kB docx)

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content