Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Hrvatskoj 380 milijuna kuna iz fondova EU-a za obnovu kulturne baštine u turističke svrhe

Datum objave: 1. listopada 2015.
Hrvatskoj će iz strukturnih fondova Europske unije (EU) biti namijenjeno 380 milijuna kuna za obnovu kulturne baštine radi poticanja razvoja turizma. Vjerojatno do kraja listopada, a najkasnije do kraja ove godine bit će raspisan natječaj za korištenje financijskih sredstava iz strukturnih fondova EU-a temeljenih na obnovi kulturne baštine za turističke svrhe, a ukupan iznos nepovratnih financijskih sredstava je 380 milijuna kuna.

Naglasak u korištenju tih financijskih sredstava je stavljanje kulturnog dobra za turističke svrhe, a prijavljivači trebaju, među ostalim, planirati nova radna mjesta i povećanje broja posjetitelja kulturnim dobrima, za čiju bi se obnovu koristili financijskim sredstvima EU fondova. Prijavitelji za korištenje financijskih sredstava iz EU fondova za obnovu kulturne baštine mogu biti tijela javne vlasti na svim razinama, od državne do općinske, ali i vlasnici kulturnih dobara.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content