Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Svečanost obljetnice 34. inženjerijske bojne HV održana ususret jubileja 2016. godine

Datum objave: 30. rujna 2015.

34. inženjerijska bojna Hrvatske vojske bez sumnje danas pokazuje svoju svrhu, nekada u obuci ročnika u poslijeratnom razdoblju, a danas u edukaciji mladih uz tematiku Domovinskog rata, riječi su župana Međimurske županije Matije Posavca koje je uputio pripadnicima 34. inženjerijske bojne povodom obilježavanja njihove 24. obljetnice ustrojavanja. Radi se o prvoj postrojbi HV u Domovinskom ratu ustrojenoj 23. rujna 1991. godine, koja je pokazala svoju opravdanost, ali i vrijednost hrvatskih inženjeraca u provedbi inženjerijskog osiguranja i potpore tijekom brojnih djelovanja kroz operacije HV u Domovinskom ratu, što je u svom govoru istaknuo predsjednik Udruge veterana inženjerijske bojne Domovinskog rata Čakovec Alan Srpak. Godišnjica je prošla u znaku jubileja koji bojnu očekuje u 2016. godini, 25. obljetnice, kada će se ujedno predstaviti monografija koja opisuje cijeli ratni put postrojbe.
Svečanost ovogodišnjeg obilježavanja krenula je paljenjem svijeća ispred Spomen – zida poginulim braniteljima, svetom misom u crkvi Sv. Antuna Padovanskog u Čakovcu koju je služio fra Tomislav Božiček te svečanošću kod spomen obilježja bojne kojeg su u bivšoj vojarni u Čakovcu obnovili u suradnji s Graditeljskom školom Čakovec i uz pomoć Međimurske županije. Pripremljenim programom odana je počast svima angažiranima u bojni, ujedno i u svim značajnijim akcijama HV tijekom Domovinskog rata, a uz prigodne riječi župana i njegovog zamjenika Zorana Vidovića, obljetnica je zaključena neformalnim okupljanjem u 2. pionirskoj satniji 34. inženjerijske bojne, danas zgradi Tehnološko – inovacijskog centra Međimurje.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content